Evadat dintr-un penitenciar din Spania, depistat și arestat la Timișoara!

195

Polițiștii din Timiș au depistat un bărbat, de 46 de ani, dat în urmărire internațională după ce ar fi evadat dintr-un penitenciar din Spania, fiind condamnat pentru infracțiuni contra persoanei. Schimbul de date și informații a fost asigurat de Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională al Poliţiei Române.

La data de 25 mai a.c., polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Timiș au depistat, pe raza municipiului Timișoara, un bărbat de 46 de ani, pe numele căruia autoritățile judiciare din Spania au emis un mandat european de arestare.

În fapt, în cursul lunii ianuarie a.c., cel în cauză, încarcerat într-un penitenciar situat pe teritoriul Spaniei, ar fi beneficiat de o permisie de 4 zile, însă după expirarea termenului nu ar mai fi revenit în unitatea de detenție.

Bărbatul era condamnat la executarea unei pedepse privative de liberate, pentru infracțiuni contra persoanei.

Cel în cauză a fost reținut pentru 24 de ore, fiind încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Timiș, urmând să fie prezentat Curții de Apel Timișoara, în vederea demarării procedurilor de predare către autoritățile spaniole.

Pentru depistarea urmăritului, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

LĂSAȚI UN MESAJ