Eurovision unește România prin muzică bună – video

227

Pentru prima oară Televiziunea Română a considerat necesar ca semifinalele concursului Eurovision de anul acesta să se desfășoare în cinci locuri diferite de pe raza de acțiune a fiecăruia din studiourile locale.
Astfel Timișoara este gazda uneia din aceste semifinale alături de Focșani, Craiova, Sighișoara și Turda. Cum este de observat trei din cinci orașe sunt dintre cele mai mici, nu din capitalele de județ sau de sediu de televiziune. Este un concept la care ține mult directorul TVR Doinea Gradea. De fapt dânsa chiar ar dori o repetare a acestui spectacol în anul 2020 sau 2021 pentru a aduce un aport la conceptul de Capitală a Culturii. Dacă nu va fi o finală europeană aici măcar să avem o finală națională în Banat. Este o formă de aduce spectacolul mai aprope de publicul interesat dar și de a face ceva concret de unire între cedtâțeni în acest an al Centenarului Unirii.
Ca fapt interesant de consemnat este primul eveniment de această factură ce se ține în subteran la salina Turda la o temperatura de circa 12 grade unde se ține un show total încă nevăzut.
Spectacolul de la Timișoara va fi unul adresat publicului telespectator prin excelență. Cei 130 de invitați din sală fiind doar o mică parte din toți cei interesați de show și de muzică. Producătorul general și regizorul spectacolului de la Timișoara, Demeter Andras, este bucuros că poate monta un spectacol pe acestă scenă de la sala numărul doi unded a avut și el un cuvânt de spus cu ani în urmă. De fapt este felul de sală ce se pretează pefect pentru studiou de televiziune fiind modulară și multifuncțională.
Adrian Negoiță din partea Consiliului Județean Timiș și primarul Nicolae Robu nu au ezitat nici un moment să-și aducă aportul la acest eveniment când s-a lansat idea de a se ține una din semifinale la Timișoara.

Diana Dumitrescu și Cezar Oatu vor fi amfitrionii emisiunii și dau asigurări că juriul este unul foarte exigent ce nu va lăsa să tyrecă nici o bâlbă cât de mică. Fiind un singur juriu la toate cele cinci emisiuni se asigură o coerență a notărilor pieselor. Din fiecare oraș vor merge mai departe doar trei concurenți. Așa se face că din cle 60 de voci rămase în concurs se vor califica în finală doar 15, conform cu regulamentul internațional ce se respectă de toate țările participante.
Cezar Oatu glumește că a ajuns să joace în „serialul Eurovision” în acestă postură de prezentator cam fără voia lui. De câțiva ani a fost de toate în concurs: concurent, apoi membru al juriului național, a fost și jurat internațional iar acum este în stafful de organizare. Doar într-o singură postură încă nu a ajuns dar va face totul să fie și acolo. Cea de câștigător al marelui premiu. Pregătește ceva pentru ediția de peste doi ani când va urca singur pe scenă fără trupă de acompaniament și cu scenografie minimă. Doar el și o piesă ce o are deja în minte. O baladă simplă și de efect. Dacă se va întâmpla în anul 2021 va fi cu atât mai bine.
Toate spectacolele se transmit de Televiziunea Română pe canalele TVR 1 TVR Internațional, TVR plus și TVR Moldova. La Timișoara va fi în acestă duminică seara de la ora 21. Marea finală este la București pe data de 25 februarie. Acolo va vota doar publicul.
Juriul din acest an i-a reunit pe Ilinca Băcilă, Liliana Ștefan, Marian Ionescu, Nicu Patoi, și Viorel Gavrilă. Pe scena timișoreană se vor „bate” pentru cele trei locuri următoroarele vedete:
-Jukebox feat Bella Santiago ( auzi cum bate)

-ALESSANDRO Dăescu ( Breaking Up)
– Meriem ( End The Battle)
– MIHAI ( Heaven)
– Jessie Baneș ( Lightning Strikes)
-Romeo Zaharia ( Maybe This Time)
– Othello ( Noi suntem pădurea)
-Miruna Diaconescu ( Run For You)
– Serena ( Safari)
-Pragu de sus ( Te voi chema)
-Endless Feat Mzaria Grosu ( Thinking About You)
– RAFAEl & ANDY ( We are one)
Dar, în afara concurenților, vor mai urca pe scenă și vedete de mult consctrate ca:
Portughezul ,deja devenit român, Ricardo Caria cu pesa hit a anului trecut „ Amor Pelos Dois” Vor mai întreține publicul Lavinia Răducanu, rockerii de la Cargo și Neda Ukraden venită din vecini.

1 COMENTARIU

  1. BanatulAzi isi confirma pe mai departe abilitatea de-a genera adevarate materiale de televiziune. Succes mai departe intregii echipe redactionale !
    Multumiri dnei Doina Gradea (dir gen interim TVR) pentru ideea acestor 5 semifinale regionale ESC Romania, organizate in orase ce poarta o anumita simbolistica.

LĂSAȚI UN MESAJ