Europa văzută în fel și chip de artiștii timișoreni FOTO

243

A intrat deja în obiceiul asociației artiștilor plastici Romul Ladea să omagieze ziua Europei din 9 mai cu o manifestare culturală. Vernisajul expoziției de astăzi de la galeria Pro Armia din Piața Libertății a fost un regal de artă plastică. Au participat cu lucrări, în jur de 50 de artiști majoritate cu vechi state de muncă în fața șevaletului. Dar și câțiva debutanți au avut ce arăta din arta lor. Majoritatea lucrărilor expuse au fost din domeniul picturii, dar au fost și câteva acuarele remarcabile și chiar pasteluri.

Este a patra ediție consecutivă când Europa este tema de inspirație dar și omagiată de artiști.

Ladea 8

Nu a lipsit aprope nici o forma de manifestare plastică. De la naturi statice, la peisaje, atât simple din exteriorul frust și natural cât și din cele urbane până la grafică abstractă. Nu a lipsit nimic, nici măcar o sculptură în lemn.

Expoziția este o reușită și unitară în temă și concept. Dar la fel de eterogena ca forme de lucru și maniere de abordare.

expo europa pro armia (3)

Expoziția a fost deschisă de președinta asociației, Alexandra Tăbuica, prin prezentare contextului ce a prilejuit expoziția. Iar poetul și publicistul Ilie Chelariu, ca vechi prieten și critic al asociației a scos in evidență în primul rând coeziunea grupului artistic. A făcut o reverență în fața celor mai vechi doamne artiste și a celor ce împing înainte mișcarea plastică timișoreană cu astfel de lucrări minunate.

LĂSAȚI UN MESAJ