Etniile își dau întâlnire duminică la Muzeul Satului

1630

E renumit Banatul pentru diversitatea sa multiculturală. Convieţuirea exemplară a etniilor de la noi face mereu dovada unui spaţiu etnofolcloric aproape unic în lume. În acest context, era de necrezut să nu existe un festival al etniilor din zona noastră. Acesta există şi a ajuns la ediţia a şaisprezecea.

Prin urmare, duminică, 29 mai, de la ora 15,00, Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Timiş, în colaborare cu Consiliul Judeţean Timiş şi Muzeul Satului Bănăţean, vă invită la “Festivalul etniilor”.

Evenimentul va începe cu alaiul formaţiilor reprezentând etniile din Banat, acestea pornind de la poarta de intrare în Muzeul Satului Bănăţean, de la Pădurea Verde.

De la ora 16,30, veţi putea vedea spectacolul oferit de ansamblurile şi formaţiile ce vor fi prezente în splendidul decor traditional al Banatului multietnic.

Iată şi participanţii din acest an: Fanfara din Recaş, Ansamblul de Copii şi Tineri al Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului Timiş, “Huţulii din Banat” (reprezentanţii ucrainenilor din Banat), cu soliştii vocali Nicolae şi Nicoleta Hriu, Ansamblul “Vanghilizmo” din localitatea Mihail Kogălniceanu, judeţul Constanţa (Uniunea Aromânilor din România) şi Victor Enache, Corul “Shalom” al Comunităţii Evreilor din România, Ansamblul “Moldavska Cholubicka” din Moldova Nouă (Uniunea Culturală a Cehilor din Banat), Ansamblul “Brest” din Breştea (Uniunea Bulgară din Banat), Ansamblul “Butkos” din Dumbrăviţa (Uniunea Maghiarilor), Ansamblul “Edelweiss” din Deta (Forumul German al Tineretului Bănăţean), Ansamblul “Kruna” din Sânmartinu Sârbesc (Uniunea Sârbilor din România).

Invitaţi: Ansamblul “Ghiocelul” din Giroc, cu dans ţigănesc şi Meda Sara (etnia romă) din Chevereşu Mare.

Intrarea este liberă.

LĂSAȚI UN MESAJ