Etnicii germani din Caraș-Severin deschid Decada Culturii Germane în Banatul Montan

188

De vineri, 5 octombrie până duminică, 15 octombrie va avea loc „Decada Culturii Germane în Banatul Montan”, cel mai important ciclu de manifestări culturale ale etniei germane din acest spaţiu.

Sărbătoarea „Heimat”-ului germanilor din Banatul Montan şi Sfânta Liturghie festivă de mulţumire (cea de a XXIV-a ediție), cea de a 15-a Întâlnire a formaţiilor muzicale şi a corurilor germane în Banatul Montan, „Parada Portului Popular German la Reșița” (cea de a XXIII-a ediție), tradiționalele sărbători de Kirchweih („ruga” romano-catolică), dar şi celelalte manifestări care vor avea loc la Anina – Steierdorf, Bocşa, Dognecea, Gărâna, Oravița, Oţelu Roşu, Reşiţa şi Sasca Montană va reuni şi în acest an conlocuitorii Banatului de Munte într-o cunună a prieteniei, stimei şi înţelegerii reciproce.

În cadrul acestei ediții se va organiza pentru prima oară o Întâlnire a membrilor comunității evanghelice luterane din Banat, aceasta cu prilejul jubileului de 500 de ani de reformă protestantă, o celebrare în spiritul istoriei bisericilor creștine care sunt vii în Banat și spiritul ecumenic care le unește.

„Decada Culturii Germane în Banatul Montan, ediţia 2017, se doreşte a fi, ca şi cele din anii precedenţi, o punte de legătură între ceea ce a fost şi ceea ce va fi în viitor. Suntem convinşi că Dumneavoastră, ca oaspeţi, participanţi sau spectatori, veţi găsi momente de trăire spirituală înălţătoare la manifestările programate. Cu această speranţă vă dorim o participare cât mai plăcută şi să rămâneţi cu amintiri frumoase!”, a precizat Erwin Josef Țigla, președintele Forumului Democratic al Germanilor din Caraș-Severin.

Organizator principal al evenimentului: Asociaţia Germană de Cultură şi Educaţie a Adulţilor Reşiţa în colaborare cu: Ministerul Culturii și Identității Naționale, precum și alte instituții din Banat și din țară.

LĂSAȚI UN MESAJ