,,Ești contagios, boule!”. Limbajul incredibil folosit de un inspector DSP în discutia cu un bolnav de Covid-19 FOTO

617

Sistemul sanitar românesc, pe lângă faptul că e la pământ, are şi oameni care n-au decenţa necesară pentru a activa într-un astfel de domeniu.

Coronavirus naşte monştri! Iar ultimul exemplu în acest sens vine din partea unui om cu funcţie de conducere la DSP Ialomiţa.
„Adevărul“ a scris despre cazul angajatului clubului Dinamo, bolnav asimptomatic cu COVID-19, care a fost internat cu forţă în spital, într-o cameră cu un alt bolnav care prezintă simptome grave. Magazinerul roş-albilor s-a arătat deranjat de internarea sa cu forţă, mai ales că, asimptomatic  fiind, putea fi ţinut acasă, în izolare, aşa cum se întâmplă, de obicei, în astfel de cazuri. Inclusiv datele oficiale legate de coronavirus spun că 80% dintre bolnavi, fiind asimptomatici, n-au nevoie de îngrijiri medicale şi trebuie să fie ţinuţi doar în izolare.
Pornind de aici, articolul urcat pe Facebook de „Adevărul“ a primit o reacţie dură, cu un limbaj nepotrivit la adresa bolnavului din partea unui om cu o funcţie importantă la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Ialomiţa.
Mai precis, e vorba chiar de Dan Noel, care, după cum se poate vedea pe pagina oficială a instituţiei, ocupă funcţia de director executiv la DSP Ialomiţa!
Mesajul său era unul corect – da, şi bolnavii asimptomatici sunt contagioşi – însă felul în care s-a exprimat lasă mult de dorit.
În comentariul său la articolul publicat de „Adevărul“, Dan Noel (foto) îl face „bou“ pe angajatul clubului Dinamo, bolnav cu COVID-19, stărnând reacţii dure din partea cititorilor, după cum se poate vedea mai jos.
UPDATE 12.58 – La câteva minute după publicarea articolului de pe adevarul.ro, Dan Noel şi-a sters postarea, însă capturile de mai jos arată cum a dat-o în bară, probabil, într-un moment de lipsă de luciditate.

Sursa: m.adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ