Epidemiolog: E posibil ca acest weekend să fie motivul pentru care vom avea încă o săptămână de infern

329

E posibil ca acest weekend să fie motivul pentru care vom mai sta în acest infern încă o săptămână, spune epidemiologul Octavian Jurma, care este de părere că decizia de a introduce abia de luni restricțiile ne poate costa „multe vieți”.

Epidemiologul Octavian Jurma spune că nici nu vrea să se gândească cât de multe vieți ne va costa decizia de a introduce doar de luni restricțiile care trebuiau introduse de vineri „tocmai pentru a împiedica petrecerile de „.

„Acest weekend va avea probabil cel mai ridicat risc de infectare din ultimele săptămâni pentru că stimulează artificial socializarea, fiind ultimul în care ni se permite să socializăm fără nicio restricție de parcă am fi la 0.5 la mie nu la 10.5 la mie. E posibil ca acest weekend să fie motivul pentru care vom mai sta în acest infern încă o săptămână”, spune dr. Jurma, pe Facebook.

Medicul epidemiolog spune că autoritățile au decis luarea restricțiilor de luni, aceleași care au recunoscut că unele măsuri sunt motivate strict politic, „cum este probabil și alegerea zilei de luni care conține implicit și invitația:”.

Medicul îi sfătuiește pe români să intre deja în carantină personală și să nu se lase amăgiți de iluzia că lucrurile sunt așa de bune încât mai putem aștepta până luni „cu măsuri care trebuiau luate încă din septembrie”.
Sursa: Digi24

LĂSAȚI UN MESAJ