Endometrioza principala cauză a infertilității feminine care afectează mai mult de jumătate din populația feminină a țării. VIDEO

227

Endometrioza duce la infertilitate prin două metode: influenţează endometrul şi calitatea ovocitelor, adică calitatea materialului genetic al femeii. Din păcate, nu se ştie încă mecanismul prin care se influenţează măturarea ovocitelor. Această afecţiune se cunoaşte doar de puţin timp, este o patologie nouă. Încă nu se ştie exact cum influenţează endometrioza, infertilitatea la femei. Şi dacă nu se cunoaşte exact mecanismul, asta înseamnă că nu se cunoaşte nici un tratament pentru această boală.

Endometrioza – tratament

Principalul tratament pentru endometrioză este prin laparoscopie, însă apare de multe ori recidivarea bolii. Foarte puţine femei se vindecă complet de endometrioză şi probabilitatea de recidivă este destul de mare.

هرمون-مسكن-للالم

Endometrioza – simptome

Simptomele sunt destul de simple: dureri destul de mari la început de menstruaţie, cheaguri de sânge, dureri la contact sexual, dureri abdominale, sângerări între menstre.

Cea mai folosită şi corectă metodă de diagnosticare a endometriozei este laparoscopia, care este, totodată, şi cea mai bună metodă de îndepărtare a acestei afecţiuni. Laparoscopia este o metodă de diagnostic şi, important pentru pacienta, este minim invazivă. Această constă în introducerea în abdomen a unui tub foarte subţire care este prevăzut în capăt cu o camera, al cărei scorp este de a explora cavitatea abdominală. În timpul investigaţiei, medicul poate cauteriza ţesutul endometrial cu ajutorul laserului. Pocedura necesită anestezie generală şi durează maximum 90 de minute. După ce pacienta îşi revine din anestezie poate pleca acasă, iar a două zi îşi poate relua activitatea.

La ora actuală peste 20 la sută dintre femeile infertile au ca şi diagnostic endometrioză.

sursa: televiziunea-medicala.ro

LĂSAȚI UN MESAJ