Elicoptere, ambulanțe și mai multe echipaje de poliție la un accident foarte grav lângă granița de vest

2229

Accident grav, vineri, în apropiere de graniţa cu România. Zeci de persoane au fost rănite, după ce un autobuz s-a răsturnat în Totkomlos, o localitate aflată la 129 de kilometri de Oradea.

Potrivit presei ungare, autobuzul s-a răsturnat între Tótkomlós şi Kaszaper, în jurul orei 6 dimineaţa. Nu se cunosc exact împrejurările în care, la un moment dat, autovehiculul a ieşit de pe carosabil, s-a lovit de mai mulţi copaci de pe marginea drumului, iar apoi s-a răsturnat. Circulaţia în zonă a fost închisă până la ora prânzului.

Potrivit lui Győrfi Pál, purtătorul de cuvânt al Serviciului Naţional de Ambulanţă din Ungaria, s-a intervenit cu 21 de autospeciale, inclusiv cu o maşină destinată pentru victime multiple, plus două elicoptere.

În total, peste 30 de persoane au fost rănite. 25 de persoane au fost transportate la spitale din Gyula, Békéscsaba, Orosháza Szeged, Makó sau Hódmezővásárhely. Trei persoane cu leziuni grave au fost transportate cu elicoptere la spitale din Szeged şi Gyula, iar trei persoane cu răni uşoare au primit ajutor medical la locul accidentului.

Directorul general al spitalului din Orosháza a declarat că cei 6 pacienţi internaţi acolo sunt în stare gravă, unul dintre ei, cu traumatism cranio-cerebral, transferat imediat la o clinică din Szeged.

Se pare că autobuzul aparţinea unei firme private şi transporta muncitori. Deocamdată nu se ştie naţionalitatea victimelor.

sursă: ebihoreanul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ