Elevul agresor din Lugoj, obraznic și cu multe absențe. Poliția s-a autosesizat. Update: Părinții copilului agresat au depus plângere la Poliția din Lugoj

2174

Marcel Gargan, directorul Liceului Aurel Vlaicu Lugoj, unde s-a petrecut un grav incident, spune că elevul bătăuș nu poate fi exmatriculat.

Vă reamintim că la această unitate de învățământ un elev a fost bătut cu bestialitate, în timp ce altul filma toată scena.

„Elevul agresor nu a mai fost violet pănă acum. Am avut însă mereu probleme cu el. Este obraznic, deranjează orele și are multe absențe nemotivate. Tocmai de aceea anul școlar trecut a avut nota scăzută la purtare la 4. Din păcate, nu poate fi exmatriculat, potrivit legii fiind elev până în clasa a X-a. Noi am făcut o comisie și îl vom sancționa. Putem să îi scădem nota la purtare, să îl mustrăm, va merge la psihologul școlii, poate să îl mutăm disciplinar în altă clasă sau altă școală”, a declarat Marcel Gargan, directorul Liceului Aurel Vlaicu Lugoj.

Poliţiştii lugojeni s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe în cazul elevului de 17 ani, care ar fi fost agresat în incinta unei unităţi de învăţământ din municipiul Lugoj.

În urma imaginilor video difuzate în spaţiul public, care surprind o agresiune în incinta unei unităţi de învăţământ, din municipiul Lugoj, poliţiştii s-au sesizat din oficiu, efectuând verificări pentru a stabili cu exactitate circumstanţele producerii incidentului.

Astfel, poliţiştii au stabilit faptul că, în 26 ianuarie, în urma unui conflict spontan, un tânăr de 17 ani ar fi fost agresat fizic de doi colegi de clasă, în pauza dintre orele de curs.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe, poliţiştii continuând cercetările în vederea dispunerii măsurilor legale.

Oamenii legii precizează că, în conformitate cu art. 193 alin. 3 din NCP, acţiunea penală în cazul infracţiunii de lovire sau alte violenţe se pune în mişcare la plângerea persoanei vătămate.

Update: Părinții copilului agresat au depus plângere la Poliția din Lugoj

Elevul a fost văzut și de medici. Are multiple leziuni în zona capului, iar medicii îl vor revedea peste câteva zile pentru un nou control.

4 COMENTARII

  1. Codul penal ar trebui aici modificat, ca astfel de agresori, precum si provocatorii lor, sa sufere condamnari grele. Scenele sunt de neimaginat. Mai trist e ca vom auzi ca sunt minori si li s-a scazut nota la purtare. Cruzimea ar trebui pedepsita aspru, nu exista justificare pentru asemenea fapte, iar la 17 ani individul deja ar trebui sa aiba discernamant si sa sufere consecintele faptelor. Pedepse aspre pentru asmenea agresori poate i-ar face sa se mai gandeasca, iar daca nu , atunci macar sa ii tina departe de oameni. Dar stiu ca sistemul si legislatia ii va mustra si ii va lasa in libertate. Ingrozitor ce s-a intamplat. In ce lume traim?

  2. Parintii baiatului agresat sa nu se lase pana nu li se face dreptate.Acea bestie trebuie sa stea dupa gratii,dar sa plateasca si toate investigatiile medicale ale bietului copil ,care poata sa ramane cu urmari grave,toata viata,dupa acele lovituri crancene la cap.Clipul e traumatizant doar cand il privesti,imi imaginez cata suferinta a indurat acel copil bland ,care statea ca mielul la taiere.Sper din tot sufletul sa se faca bine acel copil.

  3. Părinții, trebuie să se adreseze cu o plângere organelor de poliție şi să meargă cu băiatul la IML pentru obținerea unui raport medico legal care să ateste zilele de îngrijire, care arată şi gravitatea faptei. După aceea, să solicite trimiterea în judecată a celui vinovat! Chiar dacă este minor, de la 15 ani, răspunde penal! Păcat că în şcolile din România(care sunt printre cele mai bune din lume), se întâmplă astfele de fapte şi nimeni nu are curajul să intervină!

  4. Părinții, trebuie să se adreseze cu o plângere organelor de poliție şi să meargă cu băiatul la IML pentru obținerea unui raport medico legal care să ateste zilele de îngrijire medico legale, care arată şi gravitatea faptei. După aceea, să solicite trimiterea în judecată a celui vinovat! Chiar dacă este minor, de la 15 ani, răspunde penal! Păcat că în şcolile din România(care sunt printre cele mai bune din lume), se întâmplă astfel de fapte şi nimeni nu are curajul să intervină!

LĂSAȚI UN MESAJ