Elevii timișoreni vor primi manuale doar în luna octombrie

136

Elevii timișoreni din clasele IX-XII vor primi manualele gratuite abia în luna octombrie. Doar o parte dintre cei 93.000 de elevi vor primi manuale la începutul noului an școlar din 2016. Din acestea, nu toate, vor ajunge pe băncile școlii în prima zi. O parte din cărțile trimise de Ministerul Educației pentru luna septembrie vor întârzia câteva zile.

”Manualele digitale pentru clasele I-IV sunt contractate de minister. Pentru clasele I-III au sosit 75 la sută dintre manuale în depozitul Inspectoratului Școlar. Problema este la clasa a IV-a – două titluri vor sosi în perioada septembrie-octombrie, alte patru titluri mai târziu. Trebuie să parvină de la Ministerul Educației”, spune Halasz Ferencz, inspectorul școlar general adjunct din Timiș.

Contractele necesare pentru manualele elevilor au fost semnate la minister, de către fiecare instituție de învățământ, în parte. Cu toate astea, manualele pentru anul școlar ce urmează, vor ajunge doar în octombrie. Elevii claselor IX-XII vor beneficia anul acesta, de asemeneam de manuale, însă sunt nevoiți să aștepte.

LĂSAȚI UN MESAJ