Elevii susțin astăzi proba orală la limba și literatura română

54

Zi cu emoții pentru absolvenții de liceu. La ora 9.00 elevii încep sesiunea de vară a examenului de Bacalaureat. Prima probă este cea orală, la limba și literatura română.

Celelalte competențe verificate sunt la limba maternă, dacă este cazul, competențele digitale și competențele la o limbă străină modernă.

Spre deosebire de examenul de Bacalaureat din 2018, probele de competențe de la Bac 2019 nu s-au mai dat în iarnă, în timpul anului școlar, ci s-a revenit la sistemul vechi – vor fi primele examinări în cadrul sesiunii din vară.

Potrivit calendarului aprobat prin ordin de ministru, proba orală de competențe lingvistice de la BAC 2019 la limba română va continua mâine, 4 iunie, şi va fi urmată de evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, miercuri şi joi, 5-6 iunie.

În zilele de 7, 10 şi 11 iunie este programată evaluarea competențelor digitale (proba D), iar în 12 – 13 iunie se va desfășura evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională (proba C).

135.655 de absolvenți de liceu s-au înscris pentru susținerea examenului național de Bacalaureat în sesiunea iunie – iulie, anunță Ministerul Educației Naționale.

Sursa: Digi24.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ