Elevii, nemulțumiți de modul în care se desfășoară cursurile online: Volumul temelor este exorbitant

294

Consiliul Județean al Elevilor Constanța reclamă modul în care se desfășoară cursurile online. Potrivit organizației, în această perioadă ar trebui consolidate cunoștințele, însă volumul temelor este exorbitant. Elevii acuză că au de scris chiar și 20 de pagini de pe o zi pe alta.

Consiliul Județean al Elevilor Constanța trage un semnal de alarmă cu privire la practicile abuzive ale cadrelor didactice care susțin cursuri online și care ignoră cu desăvârșire recomandările Ministerului Educației și Cercetării.

Potrivit reprezentanților elevilor, deși atât Ministerul Educației și Cercetării, cât și Inspectoratul Școlar Județean Constanța au transmis către școlile din județ note interne privind modalitatea în care trebuie să se desfășoare orele online, „nu puține sunt cazurile în care elevii primesc, în această perioadă, un volum nejustificat de teme, note sau chiar absențe”.

Elevii subliniază că orele în spațiul virtual nu substituie recuperarea fizică a cursurilor, iar profesorilor le este interzis să predea noi conținuturi în perioada aceasta, să noteze elevii sau să îi oblige să participe la ore.

Intrați pe secțiunea Teleșcoala, de pe tvr.ro, pentru a afla toate informațiile legate de cursuri și orar

„Aceste cursuri ar trebui să aibă doar caracter recapitulativ, de consolidare a informațiilor dobândite până acum, nicidecum să reprezinte o metodă prin care cadrele didactice să predea lecțiile incluse în programa școlară, însă nefinalizate la momentul închiderii unităților de învățământ. Am întâlnit cazuri în care elevii primeau temă de scris 20 de pagini de pe o zi pe alta, sub amenințarea notelor mici pe care profesorii le vor acorda după întoarcerea la școală. Este regretabil că, în loc să profităm de această perioadă pentru a consolida informațiile dobândite până acum, suntem nevoiți să facem față la un volum exorbitant de teme, sub amenințarea unor măsuri coercitive”, a declarat președintele Consiliului Județean al Elevilor Constanța, Silviu Morcan.

Accesați playlist-ul Teleșcoala de pe Youtube pentru înregistrările cursurilor online și detalii legate de orar

Consiliul Județean al Elevilor Constanța încurajează elevii să participe la cursurile online, însă îi îndrumă să sesizeze abordările iresponsabile ale unor cadre didactice.

De asemenea, structura invită elevii să ia parte la sesiunile de pregătire online, sub umbrela campaniei „Homeschooling with CJE Constanța”, acolo unde vor avea loc cursuri cu profesori voluntari, în vederea consolidării conținuturilor pentru clasele a VIII-a și a XII-a.
Sursa: TVR

1 COMENTARIU

  1. Astia de la Constanta si pretioasa presedinta a elevilor, Antonia Pup, sunt o dovada perfecta a esecului sistemului de invatamant in ansamblul lui. Politicieni din fasa, fara nicio implicare efectiva, gasesc vesnic motive de a se baga in seamna. Fereasca Sfantul sa ajunga astia sa aiba putere de decizie! Veorica Dancila, Codrin Stefanescu, Ludovic Orban sau Alinuta-protectoarea celor din puscarii sunt mici copii

LĂSAȚI UN MESAJ