Elevii mai multor școli din Timișoara merg la școală după-masa. Lista completă

283

Sunt opt unități de învățământ în această situație în orașul de pe Bega și una în județ. Astfel, elevii din următoarele unități vor învăța după amiaza:

– Liceul Tehnologic ”Romulus Paraschivoiu” – Lovrin – pentru învățământul primar și gimnazial, unde clădirea se află în reabilitare

– Liceul Tehnologic de Vest – Timișoara (?)

– Liceul cu Program Sportiv ”Banatul” – Timișoara

– Liceul Teoretic ”Grigore Moisil” – Timișoara

– Școala gimnazială nr. 19 ”Avram Iancu”

– Timișoara – Școala Gimnazială nr. 24 – Timișoara

– Școala Gimnazială nr. 27 – Timișoara

– Școala gimnazială nr. 7 ”Sfânta Maria” – Timișoara

– Școala Gimnazială nr. 30 – Timișoara

Studii în clase amenajate în module

O bună parte a elevilor din județul Timiș vor învăța și anul școlar 2021/2022 în containere speciale. Este o soluție necesară din cauza lipsei spațiilor de învățământ, mai ales la școlile și liceele foarte aglomerate. Potrivit Inspectoratului Școlar Timiș, vor fi redeschise, din 13 septembrie, 54 de săli de clasă în structuri metalice provizorii.

Sunt câte șase astfel de clase la Colegiul Național Bănățean, Școala Generală Nr. 13, Liceul Teoretic „Gigore Moisil”, Liceul Teoretic „Waldorf” și Liceul Teologic Ortodox „Sfântul Antim Ivireanul”. La Școala Generală Nr. 30 sunt 12 astfel de clase, în 8 săli în containere vor învăța elevii de la Școala Generală Nr. 19, iar copiii de la Școala Generală Nr. 7 vor studia în 4 clase în containere. Aproximativ 1.200 de elevi vor studia în clase amenajate în containere.

„Ar mai fi nevoie de astfel de containere, dar nu aș vrea să vedem perspectiva dezvoltării învățământului în astfel de containere, ci să fie temporar folosite. Primăria Timișoara are prevăzută o extindere a rețelei școlare la Școala Gimnazială nr. 26 și la alte unități de învățământ”, a declarat Marin Popescu, inspectorul școlar general din Timiș. Containerele au fost amenajate special pentru ca elevii să beneficieze de toate condițiile.

Există încălzire, aer condiționat, table interactive și internet. Aproape toate containerele școlare au autorizații ISU saiu DSP, iar cele care nu au acum sunt în curs de a le obține. Despre cum va începe școala în 13 septembrie, ce reguli se aplică în funcție de situația epidemiologică puteți citi pe larg în ediția tipărită a ziarului Banatul Azi, de joi, 10 septembrie.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ