Elevii din vestul țării, câştigători la olimpiade internaţionale, premiaţi la târgul Gaudeamus

147

Patru elevi orădeni au fost premiaţi în cadrul târgului de carte Gaudeamus, pentru rezultate foarte bune obţinute anul trecut, la etape internaţionale ale olimpiadelor.

Radio România i-a chemat pe toţi cei patru premianţi sâmbătă, la târg, special pentru a fi felicitaţi. Doi dintre ei nu au reuşit însă să ajungă, pentru că… erau la un concurs de fizică. Este vorba despre Árva Norbert Ákos (clasa a VIII-a, Liceul Teoretic Ady Endre), care a câştigat medalia de aur la Olimpiada Internaţională de Matematică a Gimnaziilor Maghiare din Europa, şi Divin Judit (clasa a VIII-a, Liceul Teoretic Ady Endre), câştigătoare a medaliei de bronz la acelaşi concurs. Cei doi adolescenţi au fost reprezentaţi de mămicile lor, însă.

Au mai primit premii Kun Édua Boroka (clasa a VII-a, Liceul Reformat Lorantffy Zsuzsanna), câştigătoare a medaliei de bronz tot la Olimpiada Internaţională de Matematică a Gimnaziilor Maghiare din Europa, şi Sebastiana Ana-Maria Papai (clasa a VIII-a, Liceul Teoretic Onisifor Ghibu), care a luat medalia de argint la Olimpiada Internaţională de Lectură. Sebastiana a povestit că îi place foarte mult să citească, că în vacanţa de vară termină chiar şi 50 de cărţi, dar nu are totuşi un autor preferat. Ca răsplată, toţi cei patru elevi au primit, fireşte, cărţi.

Târgul Gaudeamus din Piaţa Unirii va mai fi deschis duminică, între orele 10 şi 15.

Sursă: ebihoreanul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ