Elevii din școlile administrate de CJ Timiș primesc laptopuri și tablete

18

Astfel, orele on-line nu vor mai fi o provocare. Instituția a semnat un contract de achiziționare a 282 de laptopuri care vor servi în primul rând elevilor cu dizabilități fără posibilități financiare. În plus, școlile vor fi dotate cu 56 de stații de lucru fixe, zeci de proiectoare, camere web, table interactive și routere wireless.

Printr-un contract separat au fost achiziționate 437 de tablete cu abonament lunar la internet inclus pentru o perioadă de minimum 24 de luni. „Investiția ne ajută să creștem nivelul de reziliență în fața șocurilor produse de pandemie. Știm cât de greu poate fi pentru o familie cu copii sănătoși să le pună la dispoziție calculatoare pe care să studieze. Efortul este cu atât mai mare în cazul copiilor din școlile speciale, unde povara bolii aduce după sine și una financiară. Vom continua să investim în aceste școli, nu numai în aparatură, ci și în dotarea corespunzătoare a spațiilor de învățământ, pentru a da o șansă în plus la o viață normală celor mai puțin norocoși dintre noi”, a subliniat administratorul public al județului, Marian Vasile.

Echipamentele vor deservi elevii și profesorii de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „P.P. Neveanu” Timișoara, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Constantin Pufan” Timișoara, Centrul de Resurse și Asistență Educațională „Speranța” Timișoara, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Dumitru Ciumăgeanu” Timișoara, Liceul Teoretic „Iris” Timișoara, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „C. Păunescu” Recaș, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „A. Roșca” Lugoj, Școala Profesională „GH. Atanasiu” Timișoara și Școala Specială Gimnazială Buziaș.

Investiția se ridică la peste două milioane de lei, bani din bugetul județului.q

LĂSAȚI UN MESAJ