Elevii de la un prestigios liceu timişorean, implicaţi într-o cauză penală

772

La data de 25 octombrie a fiecărui an, în Europa se celebrează Ziua Justiţiei Civile Europene, eveniment prin care justiţia civilă este adusă în atenţia cetăţenilor, cu scopul de a apropia justiţia de beneficiarii ei, prin a-i ajuta să fie mai bine informaţi cu privire la drepturile lor precum şi modalitatea de funcţionare a sistemului judiciar, a mecanismelor acestuia şi în final, pentru a face sistemul transparent şi de a facilita accesul justiţiabililor la actul de justiţie.

Ziua Europeană a Justiţiei Civile este destinată publicului larg, cetăţenilor, dar şi elevilor, studenţilor precum şi tuturor partenerilor care concură la înfăptuirea actului de justiţie.

În acest context , marţi, 25 octombrie 2016, la orele 12,30, la sediul Curţii de Apel Timişoara se judecă o „cauză penală” în care sunt implicaţi mai mulţi minori, elevi la un prestigios liceu din Timişoara.

Unul dintre tinerii timişoreni este acuzat de săvârşirea unor infracţiuni de furt vătămând un alt coleg, iar cei care îi vor judeca sunt chiar colegii lor.

„Procesul” se va desfăşura în şedinţă publică, în sala nr.282, etaj II din Palatul de Justiţie (Palatul Dicasterial) din Timişoara, începând cu ora 12,30.

Şedinţa fiind publică, este de aşteptat că va fi o audienţă masivă, formată din părinţi, colegi, profesori dar şi reprezentanţi ai mass media.

Clasa care va participa la proces in 25.10.2016 este clasa a IV-a de la Colegiul Naţional de Arte „Ion Vidu” din Timişoara, copiii fiind coordonaţi de doamna profesor Eugenia Udrişte şi cu sprijinul oferit de judecătorii Maria Dascălu şi Cristian Pup.

LĂSAȚI UN MESAJ