UPDATE. Elevii de la Colegiul „Henri Coandă” încep săptămâna în on-line. E prea frig în clase

63

Efectele termoficării defectuoase se resimt și în sistemul de învățământ din Timișoara. Elevii de la Colegiul Tehnic „Henri Coandă” încep săptămâna în on-line din cauza frigului.

„Elevii de la colegiul Coandă vor face orele online. Am convenit cu doamna directoare că așa este cel mai bine pentru sănătatea și siguranța elevilor și a cadrelor didactice”, a anunțat viceprimarul Ruben Lațcău.

Cu această ocazie, edilul a subliniat faptul că școala nu a beneficiat de investiții de foarte mulți ani, acuzând interese politice. „Ani de zile, elevii de la Coandă și din alte școli, bolnavii din secții ale spitalelor timișorene au fost ca prioritate, mult după asfaltarea drumurilor. Politic, era mai convenabil să faci lucrări rapide și după câteva luni să poți să tai panglica. Acum, în situație de criză energetică vedem costurile politicii în care, an după an, Primăria a ignorat sistemul de educație și pe cel medical. Clădiri praf, geamuri vechi, calorifere colmatate, instalația de încălzire veche de decenii, lipsa izolației termice. Nici vorbă de investiții în panouri solare sau alte măsuri de eficientizare energetică și modernizare. Colegiul Tehnic H. Coandă este construit în 1965. De atunci, nu a mai văzut nicio reabilitare. Câteva cârpeli, și cam atât în 57 de ani”, a explicat Lațcău.

Într-adevăr, anul acesta începe proiectarea pentru reabilitarea a cinc corpuri de clădire de la Colegiul în cauză. Se va face și izolarea termică a școlii, se vor monta panouri solare pentru energie, se va reabilita cantina, sala de sport, internatul și atelierele.

Update: Elevii de la încă un liceu, în on-line din cauza frigului

Inspectoratul Școlar Timiș a transmis că și elevii de la Liceul de Arte Plastice învață de acasă din cauza lipsei căldurii din clase. Astfel, cei 514 nu pot merge fizic la ore pentru că este prea frig. Aceștia se alătură celor 700 de elevi de la Herni Coandă care au început cursurile, de marți, on-line.

LĂSAȚI UN MESAJ