Elevii cu performanțe deosebite au loc bugetat la facultate asigurat, la Universitatea de Vest din Timișoara

1239

Pentru unii elevi, rezultatele de la examenul de Bacalaureat nu contează atunci când doresc să se înscrie la facultate. Vorbim despre liceenii cu rezultate deosebite la concursuri și olimpiade, cărora Universitatea de Vest din Timișoara le asigură un loc bugetat, dacă promovează BAC-ul.

Facilitatea conform căreia elevii cu rezultate remarcabile în olimpiadele școlare și competițiile de mare anvergură au posibilitatea să studieze pe locuri bugetate a fost adoptată de facultățile din cadrul Universității de Vest din Timișoara încă din anii trecuți.

Am adoptat acest sistem de premiere a elevilor performanți pentru că dorim să promovăm și să sprijinim modelele pozitive. Ei sunt exemple pentru colegii lor, îi motivează să performeze și aduc un plus de valoare în grupurile în care studiază. UVT a adoptat, prin facultățile sale, regulamente care nu numai că înlesnesc accesul la facultate pentru elevii performanți, dar le oferă și diferite facilități, precum cazare gratuită și burse”, spune Marilen Pirtea, rectorul UVT.

De asemenea, și elevii care obțin cele mai bune rezultate la concursurile organizate de instituției au un loc bugetat asigurat.

LĂSAȚI UN MESAJ