Elevă de clasa a IV-a bătută de învățător! Cum și-a motivat acesta fapta comisă

80

Un învățător din Bistrița-Bârgăului este acuzat că a bătut o feiță de clasa a IV-a până când a făcut pe ea. Eleva a fost scoasă la tablă pentru a rezolva un exercițiu, dar s-a blocat din cauza atitudinii agresive a dascălului.

Mama fetiței a depus plângere împotriva învățătorului Dumitru Dragotă, care este ascăl de mai bine de 45 de ani, informează Bistriteanul.ro.

Fetiță de 11 ani, elevă în clasa a IV-a a fost scoasă la tablă, alături de alți trei colegi, iar învățătorul Dumitru Dragotă le-a cerut să rezolve un exercițiu la matematică.

Fetița s-a blocat și nu a mai scos niciun cuvânt, după ce învățătorul i-ar fi aplicat lovituri repetate cu un arătător pe care îl ținea într-un cui, lângă tablă, mai scrie sursa citată.

Mama fetiței a aflat despre umilința prin care a trecut de la părinții unor colegi de clasă, eleva ezitând să-i povestească mamei ce i s-a întâmplat în clasă.

„Fata mi-o zis: „mă mamă m-o scos la tablă, pe patru copii în total, pe trei i-o lăsat să plece înapoi dându-le un băț peste fund, am vrut să plec, mi-o arătat bățul și o prins a da până am făcut pe mine.” Am vorbit cu profesorul mi-o spus că și-o ieșit din fire și asta e. Nici măcar să zică scuză-mă, nu se mai întâmplă, absolut nimic”, a declarat Manta Paraschiva, mama fetiței.

Fetița a mai mărturisit că acesta nu a fost singurul episod de acest fel și că în urmă cu două săptămâni același învățător i-a dat două palme după cap, pentru că nu a reușit să rezolve un exercițiu la matematică.

„Îmi doresc să se facă dreptate. Adică eu îmi cresc copiii cum pot, îi port la școală, 9 copii, îi grijesc să fie curați și ordonați și el să vină să îmi bată copiii? Nu dau eu în copilul meu și dă el în copilul meu? Îmi bate unu d-ăsta copilul? Nu am putut să permit așa ceva, ești mamă și te doare. Mă doare de toți 9 copiii”, a mai spus mama fetiței.

Mama fetei a depus plângere atât la Inspectoratul Școlar Județean, cât și la Inspectoratul de Poliție Județean.

sursa: evz.ro

LĂSAȚI UN MESAJ