Eleva care a câştigat în instanţă dreptul să dea Bacalaureatul a luat note peste 9

50

Eleva din Alba Iulia care a obținut în instanță dreptul de a susține în această toamnă examenul de Bacalaureat a luat note peste 9 la cele trei probe scrise. Ea fusese eliminată din examen în vară, după ce în timpul probei orale la Limba engleză i-a sunat telefonul.

Potrivt site-ului bacalaureat.edu.ro, citat de Mediafax, absolventa de liceu a obținut 9,25 la Limba Română, 9,25 la Istorie şi 9,80 la Logică şi Argumentare. Tânăra a susținut la începutul acestei săptămâni și proba orală la Limba engleză, dar rezultatele nu au fost încă afișate.

Absolventă a clasei a 12-a la Liceul de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia, în sesiunea din vară, tinerei i-a sunat telefonul în timp ce era în sală pentru a susține proba orală la limba engleză și a fost eliminată.

Ea a contestat măsura la Tribunalul Alba, motivând că a uitat să-și lase aparatul alături de celelalte obiecte personale în locul pregătit în acest scop deoarece a fost chemată mai repede să susțină proba și era grăbită.

În sentința instanței se arată că fata a fost chemată de acasă să susțină proba la limba engleză cu mult înainte de ora stabilită și afișată, respectiv la ora 12.00, în loc de ora 17.00, iar în timpul probei a fost sunată de o colegă care știa că la ora respectivă fata poate vorbi la telefon.

LĂSAȚI UN MESAJ