Elev de clasa a șasea mort de gripă. Mesajul mamei către şcoală, cu trei zile înainte de deces

29010

Un elev de clasa a şasea a murit răpus de gripă în trei zile. Părinţii l-au dus la spital, unde medicii i-au prescris tratament şi l-au trimis acasă. La scurt timp, copilul a ajuns din nou la Urgenţe, în stare critică.

Luni, mama copilului i-a anunțat pe cei grupul de Whatsapp al clasei că băiatul urmează să lipsească toată săptămâna de la școală, pentru că a fost diagnosticat cu faringită acută. Acesta ar fi fost diagnosticul și atât știe școala despre starea copilului. Marți, copilul de 12 ani a ajuns la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș, unde i-a fost recomandat mamei să-i administreze antiviral, ca mai apoi starea copilului să se înrăutățească. A ajuns miercuri dimineață la Spitalul Grigore Alexandrescu din București. Pentru că avea un streptococ și pentru că avea și gripă, a ajuns la hemoragie pulmonară. Joi, la ora 4.00 dimineața, a fost declarat decesul.

Este cel de-al 10-lea deces din acest sezon gripal din România, iar peste 3.600 de persoane au fost diagnosticate cu virusul gripal doar în această săptămână. Joi, autoritățile au anunțat că săptămâna care a trecut a fost epidemică și dacă se repetă acest episod 3 săptămâni la rând, atunci va fi declarată epidemie de gripă în România. Anul trecut, fix în această zi autoritățile au decretat epidemia de gripă în România.

LĂSAȚI UN MESAJ