Elev bătut la școală de un coleg pentru că ”se îmbracă prea frumos”. Agresorul practică boxul

324

Un elev de 16 ani a fost internat cu triplă fractură maxilară la Spitalul din Craiova, după ce a fost bătut în a doua zi de școală de un coleg pasionat de box. La două zile după incident, agresorul s-a dus la spital și l-a amenințat pe băiat chiar în salon, spunându-i că nu va mai scăpa dacă părinții nu își vor retragere plângerea făcută la Poliție.

Incidentul a avut loc, marți, în a doua zi de școală, la liceul „Constantin Brâncuși’ din Craiova, notează Adevărul. Atât agresorul, cât și victima au 16 ani, însă învață la clase diferite. Într-una dintre pauzele dintre cursuri, elevul pasionat de box și-a acostat colegul pe culoar și i-a dat un singur pumn, reproșându-i că se îmbracă prea frumos.

În urma loviturii, adolescentul a căzut inconștient, spre groaza celorlalți colegi care i-au alertat pe profesori. Elevul bătut a fost dus cu ambulanța la Spitalul de Urgență din Craiova.

„Pe mine m-a sunat diriginta şi mi-a spus ce s-a întâmplat. Fiul meu era cu câteva colege şi ele au povestit că s-a legat de el pur şi simplu, că se îmbracă prea frumos. Ulterior, am aflat că acest elev practică boxul la un club sportiv din Craiova. Aşa se şi explică lovitura puternică. La spital, medicii au crezut că a fost lovit cu o rozetă, ceva. Are triplă fractură maxilară, vineri fost operat”, a declarat Alexantru Ciocârlan, tatăl copilului, conform sursei citate.

De îndată ce au aflat despre incident, părinții elevului bătut au anunțat Poliția.

„Din cercetările efectuate până în prezent, poliţiştii au stabilit faptul că agresorul ar fi lovit victima cu un singur pumn, acesta din urma fiind transportat la spital pentru îngrijiri medicale. Poliţiştii au întocmit un dosar penal, în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violente, urmând ca la finalizarea cercetărilor dosarul sa fie înaintat, cu propunerile corespunzătoare, unităţii de parchet competente”, a declarat inspector principal Cosmin Grădinaru, purtător de cuvânt al IPJ Dolj, pentru Adevărul.

Chiar dacă și-a băgat colegul în spital, elevul violent nu s-a potolit. După două zile de la bătaie, s-a dus seara, în jurul orei 22:30, în salonul băiatului pe care l-a amenințat din nou. I-ar fi spus că nu mai scapă dacă părinții nu își vor retrage plângerea făcută la Poliție împotriva sa, notează sursa citată.

„Din acel moment, copilul meu nu ne mai lasă deloc să plecăm de lângă el. Facem cu rândul, când eu, când soţia. Ne spune să închidem salonul cu cheia. Este incredibil cât tupeu are acest copil. Dar pe noi nu intimidează, vom merge până la capăt. I-am făcut din nou plângere şi la câteva ore după a venit acasă, în faţa locuinţei noastre şi ne-a transmis că vom avea probleme”, a declarat tatăl elevului bătut.

În cursul zilei de vineri, persoana vătămată a depus o nouă plângere prin care a sesizat faptul că, joi seara, la spital, a venit agresorul care i-a solicitat să-şi retragă plângerea iniţială, încercând totodată să-l intimideze. Cu privire la acest eveniment sunt efectuate cercetari sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ameninţare”, a mai precizat inspector principal Cosmin Grădinaru, purtător de cuvânt al IPJ Dolj.

Adolescentul acuzat de violențe (foto) este elev în clasa a X-a la Liceul Constantin Brâncuşi și este pasionat de box. Practică acest sport la un club din Craiova, unde este antrenat de Sorin „Pantera Tănasie, pugilistul de aur al Craiovei, fost campion mondial la juniori.

sursa – libertatea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ