Electroruga Buzad din acest an vine, la pachet, și cu Banat Brunch

68

Este deja binecunoscut faptul că se închide sezonul festivalurilor în aer liber din afara orașului cu deja celebra Electroruga de la Buzad. Localnicii chiar au insistat ca nu cumva să fie uitați anul acesta din planurile organizatorilor. Atât de mult le-a plăcut ediția de deschidere din anul trecut.

Trei zile pline de distracție și muzică bună, pentru toate gusturile, vor fi dublate de ateliere de orice. De la făcut noduri, la tehnici de graffitti, de la bătut toba, până la construit căsuțe în copaci. Cine este activ poate vizita locuri pline de farmec simplu ca la țară. Iar cei leneși pot doar să stea la soare și să asculte muzică.

De la Bastion vor pleca, zilnic, două autobuze ce vor duce într-o oră călătorii până în sat. Și transportul va fi gratuit. Pentru că sunt mai multe scene și multe trupe alături poate vedea oricine ce este interesant. Al doilea eveniment de cultură gastronomică Banat, organizat de APDT în Timiș, în acest an, va avea loc tot la Buzad, în 31 august, în perioada în care are loc a doua ediție a festivalului Electroruga de Buzad.

Banat Brunch Buzad va avea loc în Parcul cu brazi din centrul satului, iar bucătar-șef va fi  Dorica Mihaela Bocereanu care, alături de alte femei din sat, va pregăti un meniu așa cum se servește prin părțile locului. Cartofii fierți în coajă cu brânză de vaci și oi, turcie cu brânză sărătă de oaie, zama de păsulă vergie cu carne de porc, ciușpaisul de ludaie bănățean” și câteva „plășinte” sunt doar câteva dintre felurile de mâncare pregătite.

Participanții la brucnh vor avea apoi ocazia să facă traseul Caselor de lut din zonă, să viziteze biserica din localitate și să ia parte la activitățile din cadrul Festivalului Electroruga.
Nu vor lipsi nici producătorii locali din zonă, care vor fi invitați în cadrul brunch-ului să își prezinte și să își vândă produsele precum mierea de albine sau siropurile din fructe de sezon. După cum se știe, zona Bogda-Buzad este una în care asociațiile RECult, RegioEarth, Asociația Johann Scharnel, The village, Alergotură și alte ong-uri s-au arătat interesate să dezvolte diferite activități care să pună arealul în valoare. Demersul APD Turism Timiș de a organiza o ediție Banat Brunch aici vine să întărească seria de activități de promovare a Buzadului.

LĂSAȚI UN MESAJ