El este ”creierul” unei lovituri de zeci de mii de euro din vestul țării! Ce a făcut individul din imagine

897

Lucian Gabriel are 35 de ani, este din Sântandrei și a fost arestat după ce, alături de alţi bărbaţi, a furat aproape 400 de poşete Prada dintr-un TIR parcat în Aleşd, județul Bihor.

Tânărul a fost arestat marţi, de Judecătoria Aleşd, la propunerea poliţiştilor şi procurorilor bihoreni, după ce locuinţa lui din Sântandrei a fost percheziţionată, cu o zi în urmă, în dosarul poşetelor, cu un prejudiciu de 162.000 euro. Sursele Bihoreanului spun că Lucian Silaghi mai este cercetat şi în alte dosare de furt.

Şofer „reconvertit” în hoţ

Fost şofer de TIR, Silaghi s-a reprofilat de câţiva ani în tâlhar, iar unul din dosarele în care bărbatul ar fi cercetat vizează clonarea unor carduri de achiziţii combustibil. Cardurile false le-a folosit ulterior pentru a alimenta cu motorină diverse vehicule în Franţa, iar firma din Bihor, titlulara cardurilor autentice, s-ar fi ales cu o pagubă de 5.000 euro.

De asemenea, tot Silaghi ar fi autorul mai multor furturi din magazine de cosmetice de lux din Italia, produse pe care le-ar fi depozitat într-un spaţiu pe care îl deţine în Ungaria, iar apoi le-a scos la vânzare în România. De altfel, şi poliţiştii bihoreni au anunţat, miercuri, că în urma percheziţiilor făcute acasă la Silaghi au ridicat şi mai multe produse cosmetice.

Tot Silaghi ar fi fost cel care a pus la punct o înşelăciune cu un prejudiciu uriaş, după ce a schimbat încărcătura unui TIR care transporta piese auto din România în străinătate. În loc de piesele comandate, firma din străinătate ar fi primit cutii umplute cu nisip!

Au furat ce-i mai scump!

Sursele Bihoreanului mai spun că Silaghi a fost capul grupării care, în noaptea de 23 spre 24 ianuarie, a furat 376 de poşete de lux dintr-un TIR parcat în Aleşd, cauzând un prejudiciu de 160.000 euro.

Mai mult, el a plănuit şi acest jaf în detaliu, ştiind că TIR-ul încărcat la Sibiu, unde există o fabrică care produce poşete Prada, va opri, în drumul spre Italia, la Aleşd, pentru o noapte.

Cu o dubiţă, Silaghi şi partenerii săi de „afacere” au urmărit TIR-ul încă din Sibiu. După ce autotrenul a fost parcat în curtea punctului de lucru pe care firma de transport îl are în Aleşd, iar şoferul a plecat să doarmă, au spart poarta de acces în curte, apoi uşile TIR-ului şi au început să fure poşetele Prada. „În autotren erau poşete mai scumpe şi mai ieftine. Ei ştiau acest lucru şi le-au ales doar pe cele mai scumpe”, a precizat o sursă a Bihoreanului.

De acolo, hoţii au plecat cu marfa direct la Arad, unde au ţinut-o o vreme la un complice, iar apoi au început să vândă genţile pe site-ul OLX. Tocmai de aceea, poliţiştii au recuperat acum doar o parte din marfă.

Marţi, Judecătoria Aleşd a decis arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Silaghi, alături de complicii săi Mihai Cosmin Rusu, Ioan Constantin Cârstea şi Ionuţ Nicolae Lascu, toţi trei din judeţul Sibiu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ