Egala campioanei! ACS Poli a ținut în șah Viitorul

120

ACS Poli a reușit să smulgă un punct din confruntarea cu campioana en-titre din Liga 1. Timișorenii au ținut-o în șah pe trupa lui Gică Hagi, 1-1, pe terenul de la Ovidiu.

Echipa lui Ionuț Popa a realizat una dintre surprizele etapei din Liga I. Violeții au remizat în fief-ul campioanei, un 1-1 prețios pentru Poli atât pentru clasament dar mai ales pentru moral pentru că peste câteva zile, pe Dan Păltinișanu sosește FCSB-ul.

Dobrogenii au deschis tabela cu o execuție de senzație a lui Ganea, în minutul 25. Și apoi s-au jucat cu ocaziile la poarta unui Straton excepțional. Chițu a ratat două situații uriașe până la finalul primei reprize. Poli a avut eficiență maximă, a expediat un singur șut pe poarta adversă și a marcat. Ciucur a restabilit egalitatea la jumătatea părții secunde după o acțiune personală în care a trecut de 3 adversari și a finalizat cu un șut de la marginea careului.

Scorul înregistrat în minutul 66 avea să se păstreze până în final, rezultat ce avea să îl mulțumească pe deplin pe antrenorul Ionuț Popa: ”Puține echipe pot să facă rezultat la campioana României, am făcut un joc excepțional, suntem la al cincilea meci oficial în care echipa nu pierde. 75% e noroc, 25% e știință… a fost și o bară, Dumnezeu a fost cu noi. Mă bucur că echipa nu a căzut, atât moral, cât și fizic. În repriza a doua am reușit prin Ciucur să egalăm, am dat dovadă de voință în acest meci. Acum vreau să văd ce ouă au jucătorii mei în meciul cu Steaua de joi”.

ACS Poli: Straton – Străuț, Melinte, Cînu, Ciucur (min. 89, Doman) – Artean, Soljic – Munteanu, Vașvari, Artean, Bîrnoi (min. 60, Hăruț) – Abraw (min. 69, Drăghici).

Cu punctul adunat la Ovidiu, Timișoara ajunge la cota 24 și rămâne pe locul 9 în clasamentul Ligii I. Următorul joc al bănățenilor este cel din optimile Cupei României, cu FCSB, joi seara.

LĂSAȚI UN MESAJ