Efectele inundaţiilor din judeţul Arad: fântâni contaminate, animale luate de ape, gospodării inundate

183

Inundaţiile de sâmbătă seara, care au lovit localitatea Nadăş din judeţul Arad, au lăsat urmări grave pentru localnici. Nu mai puţin de 200 de gospodării au fost inundate şi, pe lângă pagubele materiale din case şi curţi, oamenii se plâng acum să au rămas şi fără multe dintre animalele din gospodării. Localnicii spun că apele le-ai luat găinile, porcii şi chiat stupii de albine.

Potrivit datelor furnizate de pompieri şi de Direcţia de Sănătate Publică Arad, 50 de fântâni au fost contaminate în urma inundaţiilor. Încă de duminică, autorităţile intervin pentru decolmatarea puţurilor şi purificarea apei, care acum nu mai este potabilă.

Tocmai de aceea şi oamenii le-au cerut medicilor de la DSP Arad să îi vaccineze pentru a nu risca îmbolnăviri din cauza apei sau a mizeriei lăsate în urmă de viituri.

Duminică, în regiune s-a întrunit şi comitetul pentru situaţii de urgenţă, convocat de prefectul judeţului Arad, care a început evaluarea pagubelor. În funcţie de raportul final, care va fi întocmit cât mai repede de autorităţi, vom şti exact ce stricăciuni a provocat viitura şi dacă oamenii vor primi ajutor de la stat pentru a-şi reface sau repara gospodăriile afectate.

LĂSAȚI UN MESAJ