Educați cu… bătaie și țipete. Anchetă la o grădiniță unde educatoarea este acuzată de agresiune fizică și verbală

95

Este anchetă la o grădiniţă din Piatra Neamţ unde o educatoare e acuzată de părinţi că ar ţipa şi ar lovi copiii de la grupa mică. Problemele din clasă au ieşit la iveală după ce mai mulţi copii de numai trei ani ar fi refuzat să mai meargă la grădiniţă de frica celei care-i avea în grijă.

Un părinte a pus un reportofon în hainele copilului. În înregistrare se aude cum educatoarea ţipă la copii, îi ameninţă şi îi umileşte.

Înregistrarea a ajuns și la ceilalți părinți. Așa și-au dat seama de ce mulți dintre copiii lor au refuzat să mai meargă la grădiniţă şi au început să aibă probleme de comportament.

Psihologii spun că un astfel de comportament marchează dezvoltarea copiilor pe termen lung.

Conducerea grădiniţei a spus că va face o anchetă internă. Nu ar fi primul caz de această natură care are loc aici.

Pusă faţă în faţă cu înregistrările şi acuzaţiile părinţilor, educatoarea ar fi recunoscut în cadrul unei şedinţe cu părinţii că ţipă.

Mihai Obreja, inspector școlar general Neamţ: A recunoscut că a folost un ton ridicat în relaţiile cu copiii la un momentdat, ş-a cerut scuze faţă de părinţi, în acelaşi timp a negat că în comportamentul ei au existat lucruri de violenţă fizica asupra copiilor.

Între timp, educatoarea acuzată a intrat în concediu de creştere copil, iar la grupa mică va preda un alt cadru didactic. În funcţie de rezultatul anchetei, conducerea unităţii de învăţământ va stabili dacă şi cum va fi aceasta sancţionată.

Sursa: observatortv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ