Echipamente speciale pentru intervenții dificile, la ISU Banat. FOTO-VIDEO

217

Pompierii de la ISU Banat au primit echipamente noi. Acum, salvatorii pot interveni mai ușor în medii dificile și în caz de dezastre precum cutremurele, alunecările de teren sau inundații grave.

”Sunt utilaje care vor deservi toate cele 7 subunități din cadrul inspectoratului, astfel încât în orice moment putem interveni în timpul cel mai scurt pentru intervenția în protecția civilă. În premieră națională, avem un buldoexcavator de culoare roșie, inscripționat cu POMPIERII și care are în dotare și un picon pentru intervenția în medii dificile”, a declarat lt. col. ing. Lucian Mihoc, inspectorul șef al ISU Banat.

Utilajele au fost achiziționate cu bani din bugetul Consiliului Județean Timiș.

”Am inaugurat echipamente în valoare de 1,5 milioane de lei, echipamente care constau în: încărcător saci de nisip pentru inundații, mașină transport câini pentru descopeirea de supraviețuitori, motocicletă medicalizată și drujbe speciale pentru tăiat betonul”, a explicat Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș.

Anul trecut, ISU Banat a mai primit două motociclete SMURD. Acestea sunt dotate cu toate aparatele medicale de urgență. Salvatorii ajung în timp record la victime cu vehiculele pe două roți.

LĂSAȚI UN MESAJ