Echipamente de protecție din Coreea de Sud, aduse cu avioane NATO

55

Inspectoratului General pentru Situații de Urgență i-au fost alocate, de la bugetul de stat, fonduri pentru achiziția echipamentelor medicale destinate protecției personalului medical și forțelor de intervenție ale Ministerului Afacerilor Interne.


Echipamentele aduse cu o aeronavă militară din Coreea de sud vor fi depozitate temporar, iar ulterior vor fi livrate în toată țara.
Distribuirea echipamentelor de protecție va fi realizată cu mijloace de transport aflate în dotarea inspectoratului general, iar cu sprijinul inspectoratelor județene pentru situatii de urgență, echipamentele vor fi alocate, în funcție de nevoi, personalului medical din Ministerul Sănătății și echipajelor operative ale Ministerului Afacerilor Interne.


În cursul dimineții de joi, pe aeroportul Otopeni au fost aduse 45 de tone de echipamente medicale din Coreea de Sud, cu o aeronava NATO.
Cele 100.000 de combinezoane de protecție au fost achiziționate de statul român prin Oficiul Național de Achiziții Centralizate și IGSU în cadrul eforturilor de combatare a efectelor pandemiei de COVID-19 în țara noastră.

LĂSAȚI UN MESAJ