Echipa de rugby SCM USV a plecat la București ca să aducă Cupa României

66

Pentru sportivii timișoreni de la SCM USV Timișoara se apropie vacanța. Dar mai au de trecut până atunci încă două hopuri. Poate cele mai importante de la acest final de sezon. Pe stadionul Arcul de Triumf din București se vor juca cele două finale în care sunt angrenați: finala mică a Ligii Naționale de Rugby și finala Cupei României. Ambele sunt de încărcate de o covârșitoare miză.


Prima întâlnire are loc duminică, 4 decembrie, la ora 11.00, cu Dinamo pentru finalizarea clasmentului campionatului. Iar exact peste o săptămână, duminică 11 decembrie, împotriva „militarilor” de la Steaua București. În acest ultim meci timișorenii au șansa de a aduce acasă Cupa României. Pentru a evita transportul dus întors de la Timișoara la București în tot acest timp erchipa este cantonată la Snagov unde are condiții bune de antrenament.
„La Snagov există o bază care ne permite să ne focusăm pe ceea ce ne-am propus. Vom avea un lot de 25 de jucători și prioritar va fi ultimul act din Cupa României, însă noi avem o revanșă de luat. Anul trecut, am jucat finala mică tot împotriva celor de la Dinamo și nu demult i-am întâlnit și în semifinala Cupei și sunt sigur că va fi un meci dificil. În același timp, există jucători care au evoluat 80 de minute și cu Baia Mare, și cu Dinamo, trebuie să mă gândesc la acest aspect. Accidentările și starea fizică, într-un joc precum rugbiul trebuie gestionate foarte bine, atât la antrenamente, cât și după meciuri. Împreună cu preparatorul fizic, cu staff-ul medical, este nevoie să alegem variantele cele mai bune pentru ca în data de 11 echipa să fie la parametri maximi” explică situația antrenorul principal Valentin Calafeteanu.
Timișoara și Dinamo s-au întâlnit de trei ori în acest sezon, cu două victorii pentru echipa bănățeni, care s-a impus în meciul de acasă din play-off și în semifinala de Cupă.

Este demn de remarcat că rectorul Universității de Științele Vieții „regele Mihai I al României” din Timișoara, profesorul Cosmin Popescu dorește o cât mai masivă prezență a drucherilor bănățeni pe care îi îndeamnă să se alăture studenților ce vor face deplasarea atât cu trenul cât și cu autocarele deja pregătite. Arena din capitală trebuie să fie dominată de vocea lor și steagurile lor.