E ziua salvatorilor noştri, a pompierilor. FOTO-VIDEO

611

Inspectoratul pentru Situații de Urgență BANAT al județului Timiș a organizat, în 13 septembrie, o serie de activități cu ocazia Zilei Pompierilor din România, de la Timișoara, Pișchia, Giroc, până la Lugoj, Deta, Sânnicolau Mare, Buziaș și Făget.

Astfel, după o slujbă religioasă în fața Catedralei Mitropolitane din Timișoara, a urmat un ceremonial militar, finalizat cu defilarea forțelor și mijloacelor aflate în dotarea ISU.

După-amiaza zilei de 13 septembrie a fost dedicată organizării unui punct de informare preventivă mobil și a unei expoziții cu tehnica de intervenție în Piața Libertății, unde a fost programată desfășurarea unui exercițiu demonstrativ de descarcerare.

Ziua Pompierilor din România este o sărbătoare anuală care comemorează în fiecare zi de 13 septembrie Bătălia din Dealul Spirii, care a avut loc în 1848 la București între compania de pompieri condusă de Căpitanul Pavel Zăgănescu și un corp de armată al Imperiului Otoman.

Această zi a fost desemnată ca Zi a pompierilor din România, în cinstea eroismului de care a dat dovadă subunitatea de pompieri în acea luptă din timpul Revoluției Române din 1848. Legal, oficializarea ei s-a produs începând cu anul 1953.

LĂSAȚI UN MESAJ