E.ON Gaz vine cu soluția pentru încălzirea spitalelor din Timișoara. Compania vrea să scoată Primăria Timișoara din relațiile contractuale

1122

E.ON Energie România propune să furnizeze gaze naturale direct spitalelor din Timişoara, în baza unor contracte încheiate cu fiecare unitate în parte.

Potrivit unui comunicat al companiei, emis în urma apelului lansat de managerii unităților sanitare din oraș, această soluţie poate fi pusă rapid în practică la acele spitale care deţin centrale termice proprii şi care, astfel, îşi vor putea continua activitatea normal.

“În condiţiile în care societatea Colterm Timişoara şi autorităţile locale nu au reuşit să identifice încă soluţii pentru continuarea furnizării de căldură şi apă caldă pentru consumatorii cu care Colterm are contract, una dintre opţiunile viabile este de a se încheia cu fiecare dintre respectivele instituţii contracte de furnizare a gazelor naturale, care să fie livrate prin intermediul reţelei de distribuţie existente. În acest sens, E.ON Energie România reiterează soluţia propusă şi până acum, aceea de a furniza direct gaze naturale spitalelor a căror funcţionare este dificilă în astfel de condiţii, în baza unor contracte încheiate cu fiecare unitate în parte. Compania noastră răspunde astfel apelului făcut de medicii din Timişoara pentru găsirea unor soluţii alternative aşa încât aceste spitale să beneficieze în continuare de căldură şi apă caldă şi pacienţii să nu aibă de suferit din lipsa acestora. Această soluţie poate fi pusă rapid în practică la acele unităţi care deţin centrale termice proprii şi care, astfel, îşi vor putea continua activitatea normal”, se precizează în comunicat.

Compania subliniază, în context, că a luat decizia de a nu mai reînnoi contractul de furnizare a gazelor către societatea de termoficare din Timișoara având în vedere datoriile considerabile şi lipsa oricărei perspective fezabile pentru sezonul rece.

Eon subliniază că datoriile Colterm se ridică la 76 de milioane de lei.

Sursa: http://www.radiotimisoara.ro/2021/10/26/e-on-propune-sa-furnizeze-direct-gaze-naturale-spitalelor-din-timisoara/

2 COMENTARII

  1. Intrebare de la un nestiutor: si spitalele de unde vor primi bani sa plateasca gazul de la EON? Oare nu tot din bugetul local? Nu vi se pare ca Primaria ar face ori ce sa scoata Coltermul din carti?

  2. Ce mă frapează pe mine e: Constanța datorii 400 milioane lei nu s-a sistat, Craiova 350 milioane lei nu s-a sistat, Ploiești 250 milioane de lei nu s-a sistat și la Timișoara 76 de milioane de lei gata frate nu mai acceptăm negocieri. Am putea negocia cu Restart Energy, compania locală

LĂSAȚI UN MESAJ