E oficial! Se pot depune cererile pentru recuperarea taxei auto

2087

Proprietarii de mașini pot cere recuperarea taxei auto după ce ieri, a fost publicat în Monitorul Oficial modelul de cerere necesar restituirii taxei.

Guvernul a stabilit, prin act normativ, următorul calendar de rambursare:

-pentru taxa specială pentru autoturisme și autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule – perioada 1 ianuarie 2018 – 31 decembrie 2018

-pentru timbrul de mediu pentru autovehicule – în perioada 1 septembrie 2018 – 31 martie 2019.

Guvernul a adoptat la începului lunii Ordonanța de urgență privind restituirea taxei auto. Beneficiarii acestei ordonanțe sunt contribuabilii care au achitat taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule, conform Legii 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, taxa pe poluare pentru autovehicule, prevăzută de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 50/2008, aprobată cu modificări prin Legea nr. 140/2011, cu modificările şi completările ulterioare, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, prevăzută de Legea nr. 9/2012, și timbrul de mediu pentru autovehicule, prevăzut de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 9/2013, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 37/2014, cu modificările şi completările ulterioare, care nu au beneficiat de restituire pâna la intrarea în vigoare a acestei ordonanţe de urgenţă și care vor solicita în scris, organului central fiscal competent, până la 31 august 2018, sub sancțiunea decăderii, restituirea sumelor achitate și a dobânzilor aferente acestora, datorate pentru perioada cuprinsă între data perceperii şi data restituirii.

Nivelul dobânzii va fi cel prevăzut la articolul 174 alin. (5) din Codul de procedură fiscală. Articolul respectiv stabilește că nivelul dobânzii este de 0,02% pentru fiecare zi de întârziere.

Pentru restituirea taxei auto, trebuie depusă însă o cerere la sediile ANAF.

1 COMENTARIU

  1. Buna ziua ! V-as ruga sa-mi spuneti daca trebuie sa fac fin nou cerere la ANAF pt.restituirea taxei de piluare, in conditiile in care am facut cerere pt.restituire in msi 2016 si am primit deja jumatate din suma? Autoturismul a fost achizitionat in 28 august 2008. Multumesc anticipat pt.raspuns

LĂSAȚI UN MESAJ