E oficial: școlile se redeschid de luni. Există, totuși, și excepții

675
Ministrul Educaţiei, Sorin Câmpeanu, a anunțat, marţi seară, că scenariul verde – care prevede participarea fizică la ore a tuturor elevilor, începând de luni – se va aplica în localităţile unde rata de infectare este până la 1 la mie.
  • Scenariul galben – în care merg la cursuri copiii de grădiniţă, cei din clasele I-IV și cei din clasele a VIII-a şi a XII-a – se va aplica la o rată de infectare calculată la 14 zile cuprinsă între 1 şi 3 la mia de locuitori.
  • Scenariul roşu – în care merg la cursuri doar copiii de grădiniţă şi cei din clasele I-IV – se aplică la o incidenţă cumulată cuprinsă între 3 şi 6 la mia de locuitori. Localităţile unde sunt mai mult de 6 cazuri la mia de locuitori intră în carantină, iar elevii şi preşcolarii vor trece cu toţii în online.
Ministrul Educației a făcut aceste precizări marți seară, potrivit News.ro . El a spus că evaluările vor fi făcute săptămânal.
  • „Evaluările vor fi făcute cu o cadență săptămânală, de încadrare într-un anumit scenariu: verde, galben sau roșu. Înțeleg de la colegii din sănătate că, pentru a pentru a certifica acest trend, în creștere sau în scădere, e nevoie de o perioadă tampon de 72 de ore pentru ca eventuiale valori, la limită sau peste limită, limita de 1 sau peste 3 să poată fi certificate și să nu fie simple accidente. Să se ştie din timp modul cum se va derula şcoala săptămânile următoare, de fiecare director, fiecare părinte”, a declarat ministrul Educației, la Antena 3.
De asemenea, vor fi 5 situațții în care se poate continua predarea online, în școlile care se vor redeschide:
  • 1. Elevii au contraindicaţii medicale pentru prezenţă fizică/au vulnerabilităţi şi prezintă certificat medical.
  • 2. Elevii au aparţinători în familie care au vulnerabilităţi medicale, certificate ca atare.
  • 3. Elevii prezintă simptome. Recomandarea fermă a Ministerului Sănătăţii, dar şi a Ministerului Educaţiei este să rămână acasă.
  • 4. Profesorii prezintă vulnerabilităţi cronice, certificate de medic de medicina muncii.
  • 5. Profesorii prezinta simptome specifice.

Sursa: m.hotnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ