Duș rece pe terenul Olimpiei

113

Campioana României la rugby a făcut primul pas greșit în noul campionat, înfrângere pe terenul lui CSM Olimpia București în runda a treia. Un 16-12 puțin scontat date fiind așteptările celor două cluburi în acest sezon.

Cele 11 schimbări în XV-le de start au determinat primul eșec al campionatului pentru SCM Timișoara Saracens. Campioana a pierdut neașteptat în capitală duelul cu CSM Olimpia, scor 16-12, și rămâne la jumătatea clasamentului Superligii.

Băieții conduși de Grainger Heikell au deschis scorul pentru ca apoi să nu mai găsească drumul către puncte decât în final, printr-un eseu netransformat. Prea puțin pentru a învinge o ambițioasă echipă a CSM-ului ce a înscris 16 puncte consecutiv. De altfel și cel mai bun jucător al partidei a fost desemnat din tabăra gazdelor, flankerul Taufui.

În minutul 8, Zaharia a finalizat o cursă de senzație de 40 de metru cu primul eseu al partidei. Conache a transformat lovitura suplimentară și Saracens conducea cu 7-0. Fundașul timișorenilor a mai ratat o penalitate înainte ca Faasen să bifeze două lovituri de pedeapsă; scorul pauzei devenind 6-7.

După pauză CSM a rezistat asalturilor bănățene și a dat lovitura printr-o intercepție și o cursă de 70 de metri finalizată de Taufui. Faasen a transformat și câteva minute mai târziu a reușit o penalitate. Până la final Timișoara a presat continu și a avut cinci situații de eseu, doar unul fiind validat de arbitraj, cel al lui Zaharia din minutul 75 netransformat. S-a încheiat 16-12 și Saracens adună un punct bonus defensiv.

Saracens: Aholelei, Rădoi, Pungea – Mureșan, Drenceanu – Ianuș, Ikamanu, Burcea – Pretorius, Calle Rivas – Zaharia, Popa, Sefanaia, Lemnaru – Conache. Au mai jucat: Căpățână, Taupaki, Halalilo, Rus, Tangimana, Simionescu, Rose, Gorcioaia.

 

LĂSAȚI UN MESAJ