După şantier, urmează… un nou şantier. Ce îi așteaptă pe timișorenii din Calea Girocului!

626

Nici nu au scăpat bine de şantierul de lărgire a Căii Martirilor, că timişorenii care stau în cartierul Girocului sunt anunţaţi să se pregătească de un nou şantier. Acesta este impus tocmai de lucrările la bulevardul principal.

Străzile adiacente Căii Martirilor, cele de la marginea oraşului, au fost distruse de maşinile de mare tonaj care mergeau pe şantier. Aşa că, lărgirea bulevardului impune acum asfaltarea a cel puțin 3 străzi care au cedat în timpul lucrărilor. Potrivit primarului Timişoarei, Nicolae Robu, anul acesta ar putea demara şi cel de-al doilea şantier, în zonă.

„Aceste străzi au ajuns extrem de degradate şi se impunea de urgenţă intervenţia pentru reabilitare. Se va face, dar trebuie să parcurgem etapele fireşti. Se vor amenaja 2 benzi carosabile, trotuare şi, în funcție de ecartul stradal, acolo unde se poate, se vor face piste de biciclete şi amenajări de spaţii verzi”, a declarat Robu.

Momentan a fost atribuit contractul pentru întocmirea proiectului tehnic. Primăria plăţeşte aproape 67.000 de lei pentru a avea documentul tehnic gata în 135 de zile. Apoi, se va organiza licitaţie pentru constructor şi abia după aceea se va deschide şi şantierul.

LĂSAȚI UN MESAJ