După retragerea lui Blaga de pe liste, a începutul ,,distracția” la liberali! Vezi cine pe cine șantajează în PNL Timiș!

620

În județul Timiș, într-un fief liberal, cu unul dintre cei mai populari parlamentari scoși din schemă de criteriile de integritate, listele PNL pentru alegerile parlamentare nasc tensiuni. Retragerea lui Vasile Blaga din cursă complică și mai mult lucrurile.

Pentru cei care urmăresc fenomenul politic nu mai este o noutate că Nordul județului Timiș, cu orașul Sânnicolau Mare, este zona în care deputatul (ex-PDL) Alin Popoviciu a câștigat alegeri după alegeri. În 2012, a fost singurul democrat-liberal care nu a reușit să împiedice candidatul USL să obțină peste 50% pe un colegiu de județ. Popularitatea lui Popoviciu nu vine însă dintr-o simpatie abstractă pe care i-ar purta-o timișenii, nici din faptul că, pe vremea guvernării PDL, era seară de seară la televiziuni. Un apropiat al Elenei Udrea în perioada de glorie, deputatul de Timiș a știut să facă lobby pentru propriul colegiu, atrăgând de partea sa primarii din zonă.

Conform colegilor de la stiripesurse.ro acum, când Alin Popoviciu nu mai prinde loc eligibil pe liste, primarii liberali au declanșat revolta în interiorul filialei județene și au început să strângă semnături pentru o candidatură independentă a lui Popoviciu. O spune chiar deputatul, care a recunoscut, la finalul ședinței BPN al PNL de ieri, că ia în calcul o asemenea candidatură. Tactică de constrângere sau intenție adevărată, Popoviciu a declarat, pentru stiripesurse.ro, că are deja peste 4000 de semnături și ar putea să meargă până la capăt.

Președintele PNL Timiș, Nicolae Robu, nu crede sub nicio formă într-o candidatură independentă a lui Alin Popoviciu, fostul său adversar din perioada luptelor USL-PDL. Se știe, Popoviciu este anchetat de DNA. Situația sa juridică nu l-a împiedicat însă să fie primul pe lista PNL la alegerile pentru Consiliul Județean Timiș și propunerea liberalilor pentru funcția de președinte al CJ.

Retragerea lui Vasile Blaga din cursă complică și mai mult lucrurile. Blaga a candidat în 2012 pe un colegiu senatorial suprapus colegiului de deputat al lui Alin Popoviciu, iar acum deschidea lista județeană la Senat. Scos din cursă de DNA, Blaga i-a pus pe liberalii timișeni în postura de a-și căuta alt „cap de listă”, iar de acordul primarilor „revoluționari” depinde și rezultatul alegerilor în județ. Deocamdată, Robu afirmă că nu există un înlocuitor pentru Blaga.

Sursa: stiripesurse.ro

LĂSAȚI UN MESAJ