După profesori, și medicii au fost păcăliți de actualul guvern !

198

După ce a propus la începutul lunii august scutirea medicilor de impozit pe venit, Guvernul s-a răzgândit.

Modificările aduse miercuri Codului Fiscal de către Guvern nu mai prevăd scutirea medicilor de impozitul pe venit, măsură prevăzută în programul de guvernare al PSD. Medicii au însă o consolare. Nu este singură măsură promisă care însă nu va fi aplicată. O soartă similară are și scutirea de impozit pe veniturile din dividende. Nici această facilitate nu mai apare în noua formă a Codului Fiscal.

Scutirea medicilor a fost propusă în data de 8 august în proiectul de modificare a Codului Fiscal și urma să intre în vigoare la 1 septembrie. Proiectul includea persoanele care practică profesia de medic la articolul 60 – Scutiri al Codului Fiscal. Proiectul definea beneficiarii scutirii ca ”Persoanele fizice, pentru veniturile realizate din salarii și asimilate salariilor precum și din activități independente din exercitarea profesiei de medic”.

Propunerile nu au făcut referire și la personalul mediu medical. Profesia de medic este definită în concordanță cu Legii nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, în condițiile stabilite prin ordin comun al ministrului sănătății și ministrului finanțelor publice.”

În prezent sunt scutite conform articolului 60 persoanele fizice cu handicap grav, permanent, persoanele care crează program de calculator și cerctetătorii care lucrează pe partea aplicativă sau tehnologică.

Potrivit notei de fundamentare, scutirea era justificată de faptul că a fost promisă prin programul de guvernare pe perioada 2017-2020.

Tot la capitolul  măsuri propuse dar uitat figurează și eliminarea impozitului pe terenurile agricole lucrate și taxarea suplimentară a persoanelor ce le vor lăsa în paragină timp de doi ani consecutivi. Și aceste reglementări, la fel ca cele de mai sus, au dispărut din cuprinsul actului citat.

sursă: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ