După ani de speranțe și așteptări, locuitorii cartierului Doman au ieșit din… Evul Mediu

225

Cele 318 familii din cartierul Doman din Reșița vor beneficia de acum de apă potabilă în casele lor, iar locuitorii nu vor mai fi nevoiți să scoată din fântâni sau să meargă câțiva kilometri până în oraș să-și aducă apă pentru consum.

În urma finalizării lucrărilor la instalația principală de apă, primarul Ioan Popa a dorit ca, prin intermediul presei, să le transmită oamenilor din cartier că Primăria a făcut probele de presiune la sistemul de apă și instalația este funcțională. De acum încolo oamenii pot face solicitările de branșare la rețea și pot avea apă în casă începând cu luna octombrie. După finalizarea tuturor testelor, lucrarea va fi predată în gestiunea Aquacaraș, operatorul de apă canal.

”Cetățenii din Doman care vor să aibă apă potabilă vor trebui să facă solicitări, fiecare familie, la Aquacaraș și pe baza acestor solicitări se va da drumul la apă într-una din cele două variante: contorizată sau paușal. Cei care optează pentru varianta contorizată vor trebui să-și ia contor de apă și să-și pună un contor la intrarea în casă, este atributul dânșilor, nu al nostru. Cei care nu vor să facă această investiție într-o contorizare pot alege opțiunea de paușal”, a precizat primarul Reșiței, Ioan Popa.

În următoarele 30 de zile vor continua testările pentru ca primăria să se asigure că noua instalație de apă din cartierul Doman funcționează la parametri prevăzuți.

Valoarea totală a investiției pentru apă la Doman se ridică la aproximativ 3.000.000 de lei.

Administrația locală promite locuitorilor că într-o perioadă cât mai scurtă va fi gata și canalizarea în cartier, lucrările fiind în prezent realizate în proporție de 30%.

LĂSAȚI UN MESAJ