Duminică, Roma va fi a românilor

553

Asociaţia Românilor din Italia (ARI) organizează duminică, 29 mai, un mega-spectacol la Roma, cu ocazia Zilei Românilor de pretutindeni. Intitulat în mod simbolic „Împreună pentru a ne cunoaște mai bine”, spectacolul, care se va desfăşura la Teatrul Tendastrisce, va reuni românii, dar şi gazdele italiene.

În deschiderea evenimentului vor fi prezentate mesajele președintelui României, Klaus Iohannis și al primului ministru, Dacian Cioloș.

Partea artistică este asigurată de formația Frații Ieșeni, foarte îndrăgită de românii din Italia, Ansamblul folcloric Artăraș, format din români de pe ambele maluri ale Prutului, formația Etnic, venită special din România, și alte surprize pregătite de ARI.

În cadrul evenimentului se va aloca spațiu tematicii „Alegeri 2016”, prin care vor fi prezentate modalitățile de vot în Italia și România cu ocazia alegerilor din 5 iunie 2016 și modalitățile pentru înscrieri pe listele electorale pentru votul prin corespondență, pentru alegerile parlamentare din România care vor avea loc în toamna acestui an.

Asociația Românilor din Italia va lansa apelul „Votați și pentru noi”, demers prin care românii din Italia și cei din toată Diaspora sunt chemați să își facă datoria, cerând celor dragi din țară, rude, prieteni, cunoștințe, să participe în număr cât mai mare la alegerile din 5 iunie.

„Fraților, prieteni, părinți dragi, români care veți fi în țară în ziua alegerilor, mergeți și votați, cântărind cu multă atenție programul electoral al fiecărui candidat în parte și credibilitatea acestora și nu uitați cine vă cere votul. Nu va lăsați influențați și manipulați de propagandă. Nu votați cum s-a întâmplat în ultimii 25 de ani, pentru pungi de mălai și găleți. Contribuiți cu toții la reformarea clasei politice din România”, este apelul președintelui ARI, Eugen Terteleac.

Membrii Asociației Românilor din Italia, românii din Roma, sunt rugați să aducă cu ei la acest eveniment simbolurile naționale: steaguri și eșarfe, pentru a arăta și transmite copiilor prezenți la acest eveniment adevăratul sens al patriotismului pe care îl cultivă, la 2000 km distanță de casă.

LĂSAȚI UN MESAJ