Duminică, Loteria bonurilor fiscale! Noi precizări

87

Loteria bonurilor fiscale: duminică, 27 decembrie, are loc o nouă extragere ocazională a bonurilor fiscale câștigătoare emise între 1 septembrie şi 30 noiembrie.

Fondul de premiere alocat acestei extrageri este de un milion de lei, sumă din care vor fi acordate cel mult 100 de premii.

Selecția câștigătorilor la Loteria bonurilor fiscale va fi realizată în două etape. Prima etapă va avea loc duminică, 27 decembrie 2015, şi va consta în extragerea bilelor care vor desemna luna, ziua și valoarea bonurilor câștigătoare. Dacă numărul cererilor de revendicare depășește o sută, va fi organizată o a doua extragere, pentru că pot fi doar 100 de bonuri câștigătoare.

Extragerea va fi organizată în studioul TV al Loteriei Române, începând cu ora 18:00. Extragerea este publică și va putea fi transmisă, în direct, de toate televiziunile interesate, transmite Ministerul Finanţelor Publice.

Extragerea ocazională – Loteria bonurilor fiscale va avea trei etape, după cum urmează:

– etapa I: va fi extrasă o bilă pentru determinarea lunii bonurilor câștigătoare;
– etapa II: va fi extrasă o bilă pentru determinarea zilei bonurilor câștigătoare;
– etapa III: vor fi extrase 3 bile pentru determinarea valorii bonurilor câștigătoare.

Extragerea va fi realizată cu urnele și bilele pe care Loteria Română le utilizează pentru tragerile loto.

Un bon fiscal este considerat câștigător la Loteria bonurilor fiscale doar dacă îndeplinește cumulativ condițiile prevăzute de lege, având înscrise elementele obligatorii care arată că a fost emis cu un aparat de marcat fiscalizat (de exemplu: logotipul și seria fiscală ale aparatului de marcat electronic fiscal, data și ora emiterii, precum și numărul de ordine).

Fiecare unitate teritorială ANAF, la care se depun bonurile fiscale câștigătoare la Loteria bonurilor fiscale, în prima etapă de selecție, va elibera o copie a acestora cu mențiunea „conform cu originalul”, pe care va fi scris numărul unic de înregistrare. Pentru asigurarea transparenței, lista cu numerele unice de înregistrare ale cererilor de revendicare va fi publicată pe site-urile MFP și ANAF.

În situația în care, după finalizarea perioadei de depunere a cererilor de revendicare, lista centralizatoare cuprinde cel mult 100 de cereri, premiul de un milion de lei de la Loteria bonurilor fiscale este împărțit persoanelor care le-au depus, după verificarea autenticității bonurilor câștigătoare. Dacă în urma centralizării listei bonurilor fiscale pentru care s-au revendicat premiile, se constată depășirea numărului de maximum 100 de cereri de revendicare, va fi organizată a doua extragere în vederea determinării celor 100 de câștigători.

LĂSAȚI UN MESAJ