Dumbrăvițenii au petrecut pe cinste la Festivalul Tocăniței! VIDEO

230

Dumbrăvițenii au petrecut pe cinste la Festivalul Tocăniței!

Cea de-a cincea ediție a Festivalului Tocăniței din Dumbrăvița s-a desfășurat deja în mod tradițional în ultima sâmbătă a lunii. Evenimentul s-a bucurat de un real succes în rândul amatorilor de gastronomie românească și nu numai. Festivalul organizat de Primăria și Consiliul Local Dumbrăvița, a devenit deja o tradiție pentru localitate, astfel că gurmanzii au așteptat cu sufletul la gură ce noutăți aduc iscusiții bucătari din Euroregiunea Dunăre-Criș-Mureș-Tisa.

Anul acesta la concursul de gătit s-au înscris 30 de echipe, care s-au întrecut în prepararea celei mai gustoase tocănițe… s-au ce s-a nimerit: gulaș, păpricaș, cușcuș și alte mâncăruri preparate în ceaun. Majoritatea participanților la concurs au venit din localitate însă au sosit și oaspeți din orașele înfrățite din Serbia și Ungaria.

Și în acest an primăria a asigurat fiecărei echipe cortul, masa, băncile și lemnele pentru foc, astfel că grupările s-au străduit să folosească ingrediente de cea mai bună calitate, alese în funcție de rețetele proprii… care mai de care mai inedite și mai ales secrete. Ingredientul vedeta al tocănitei a fost carnea de diferite tipuri, de porc, de vită, de pui și chiar carne de cerb sau mistreț. Desigur, și la a cincea ediție echipa primăriei a încins focul sub ceaunul uriaș de peste 800 de litri, astfel că renumitul Kalman Kosztolanyi a avut ocazia să gătească pentru 2000 de persoane.

Ca în fiecare an, focurile s-au aprins la ora 14, iar preparatele au fost gata în aproximativ 3-4 ore, astfel că după lăsarea serii juriul a putut delibera. Festivitatea de premiere a câștigătorilor a fost oficiată și în acest an de primarul Victor Malac și de consilierul local Balazs Nagy.

Trupa Elan, Gyula Vaștag și formația, Floare Hojda Tomoiaga, Marinică Trocea și formația și renumita Alexandra Laura Gârboveanu au întreținut atmosfera de festival, dar nu au lipsit nici momentele de dans cu Ansamblul “Gospodinele” din Dumbrăvița și Ansamblul de dansuri populare “Dumbrăvițeana”.

DumbravitaTV.ro

LĂSAȚI UN MESAJ