Dubai – paradisul din mijlocul deșertului (P)

326

O vizită în Dubai este ca o escapadă pe platourile de filmare ale unei producţii SF. Totul e gigantic, opulent, exuberant. Dar în acelaşi timp se încadrează în peisajul şi în filosofia locului: pentru că cei care au creat incredibilul Dubai de astăzi şi-au dorit să împingă orice limită spre infinit. Insulele artificiale, hotelurile cu foarte multe stele, pârtiile de schi acoperite, aduc Dubaiului milioane de vizitatori în fiecare an.

O destinaţie ce merită vizitată pentru a pătrunde în fascinanta lume arabă a luxului atât de diferită de civilizaţia europeană. Agenţia de tursim Ultramarin v-a pregătit în acest sens o splendidă excursie în Dubai, chiar în minivacanța de 1 decembrie, adică în sezonul perfect din punct de vedere al temperaturii pentru vizitat Emiratele Arabe Unite.

În excursia de patru zile, cu plecare din Budapesta, puteți vizita tot ce are Dubaiul mai frumos de arătat: Moscheea Jumeriah, World Trade Center – Turnurile Emiratelor, cele mai înalte clădiri din Orientul Mijlociu şi Europa, Golful Dubai şi Muzeul din Dubai,  precum şi cea mai veche parte a oraşului – Bastaki , unde încă mai pot fi admirate vechile case ale negustorilor bogaţi. Tot aici se află  Muzeul din Fortul Al Fahidi, vechi de peste două secole. Puteți petrece puţin timp în piaţa materialelor textile sau  puteți face o plimbare pe canal cu „abra”  spre bazarurile de condimente şi de aur. În zilele următoare puteți opta pentru o croazieră pe canalul Dubai într-o barcă tradiţională,  sau poate veți dori să mergeți într-o excursie la Abu Dhabi trecând prin cel mai mare port al lumii, Jebel Ali.

Printre alte obiective turistice ale Dubaiului se află  Sharjah şi Ajman, Fortul Al Hisn și Casa Al Naboodah – muzeu care vă va ajuta să vă formaţi o imagine asupra civilizaţiei Emiratelor Arabe. Tradiţionalul Bazar Al Arsah constituie şi el un punct de oprire. De neratat este faimoasa Moschee a Regelui Faisal şi la Monumentul „Federaţiei Emiratelor”. Și tot Dubaiul este locul potrivit pentru  o excursie cu jeep-urile printre dune de nisip de diferite culori şi înălţimi, putându-se vizita o  oază naturală şi ferme de cămile. Sau poate că veți dori pur și simplu să profitați de vremea frumoasă și să stați la plajă sau să faceți cumpărături în celebele mall-uri ale Dubaiului.

Detaliile călătoriei pot fi găsite pe site-ul Agenţiei de turism Ultramarin: http://www.ultramarintm.ro/d1088/weekends/weekend-cu-avionul/dubai-paradisul-din-mijlocul-desertului.html

LĂSAȚI UN MESAJ