Du-te vino la frontierele cu Serbia. Vezi ce au descoperit poliţiştii timişeni

291

Poliţiştii de frontieră din Timiş au reţinut mai mulţi migranţi la graniţele cu Serbia. Doi iranieni încercau să intre în România cu acte false, dar au fost prinși, şi un afgan care, surpriză, încerca să ajungă în statul sârb, deşi nu avea documentele necesare.

Tânărul din Afganistan a fost depistat de poliţiştii de la Jimbolia. Acesta are 21 de ani şi este solicitant de azil în România. După ce a fost prins, le-a spus vameşilor că el încerca să ajungă în Serbia pentru că familia sa este încă acolo.

Alţi doi migranţi, din Iran, au fost capturaţi la graniţa cu Serbia, la Moraviţa. Aceştia s-au prezentat la punctul de control cu documente emise de autorităţile din Luxemburg.

„La Punctul de Trecere a Frontierei Moravița județul Timiș, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de intrare în țară, ca pasageri într-un autoturism marca Volkswagen, înmatriculat în Serbia, două persoane de sex masculin care au prezentat la controlul de frontieră paşapoarte cu însemnele autorităţilor din Luxemburg. Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor de identitate ale celor doi pasageri, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare cu aparatura din dotare. În urma verificărilor specifice efectuate, lucrătorii noştri au stabilit că documentele sunt false, iar cei în cauză sunt cetăţeni iranieni, în vârstă de 24, respectiv 27 de ani”, transmit poliţiştii.

Tinerii iranieni au declarat că intenționau să ajungă în state din vestul Europei și au recurs la această metodă deoarece nu dețineau documente valabile.

LĂSAȚI UN MESAJ