Drumul spre școală, un adevărat calvar pentru copiii dintr-un sat în care nici măcar ambulanța nu poate ajunge

85

Copiii dintr-un sat din județul Cluj merg prin noroi până la școală. În cazul în care vreun localnic se îmbolnăvește, ambulanța nu ajunge până la el. Nu intră în sat nici pompierii, nici vreo mașină de gunoi. Aflat în funcție de 16 ani, primarul a refuză să dea vreo declarație.

Încălțată cu cizme de gumă și cu ghetele în mâini Cristina pornește în fiecare zi spre școală. La ora șase și jumătate pleacă de acasă, pe jos.

„Asta-i drumul nostru de fiecare zi, cu fetița la școală. În fiecare zi, când plouă când ninge, tot așa în situația asta suntem. De-abia ne tragem piciorele după noi de noroi”, povesteşte Ana Chirilă, mama fetiţei.

https://www.facebook.com/ana.chirila.731572/posts/525780458065944

Înotând practic cu pantofii prin noroi. Așa circulă o familile din satul Berchieșu, comuna Frata. Doar tractoarele pot circula pe un asemenea drum. Ironia face că drumul paralel care duce la cabana unor prieteni de-ai primarului a putut fi asfaltat.

„El cunoaște foarte bine situația. De 16 ani, de la primul mandat atunci ne-a promis că ne face drumul și nici până astăzi nu am mai văzut drum.”, adaugă Ana Chirilă.

Disperarea mamei a făcut ca de o săptămână, mașina școlii să vină până jos în sat. Așadar, cei 2 kilometri și jumătate, o oră de mers pe jos, s-au transformat într-unul. Însă, tot prin același noroi.

„Pe domnul primar nu-l doare capul. În toată primăvara l-am chemat să curețe drumul că nu mai putem ieși. Nu putem intra cu niciun mijloc de transport. Doamne feri să ne trebuiască salvarea, aici murim”, spune mama.

Ca o ironie, primarul îi obligă pe localnicii din Berchieșu să achite taxă pe gunoi. Deși nu vine nimeni să-l ridice.

Echipa Digi24 a încercat să vorbească cu primarul, însă, acesta a refuzat categoric.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ