Drumul lui Mihai Viteazul sau șoseaua care duce spre nicăieri. ”Minunea”, în vestul țării

212

Un drum care duce nicăieri, care se termină mult prea brusc pentru a-și dovedi în această formă utilitatea. Așa poate fi descries, cel puțin la acest moment, drumul lui Mihai Viteazul, ori Drumul Poștalioanelor cum mai este cunoscută calea de acces care leagă județul Hunedoara de Gorj prin Pasul Vâlcan.

O porțiune a fost asfaltată, cea de pe raza județului Hunedoara, din Pasul Vâlcan, dar nici aici nu sunt finalizate lucrările. Ar mai trebui rigole, parapeți și chiar o lărgire a căii de acces. Totuși, și dacă toate aceste chestiuni se vor rezolva, mai este nevoie și ca autoritățile din Gorj să facă același lucru, pentru că altfel drumul modenrizat duce doar spre o rută bună doar de off-road. Așa că, primarul Vulcanului, Gheorghe Ile, este decis să facă lobby în Gorj.

“Noi vom continua să facem încă un metru lătimea drumului si rigole, după cum este versantul spre Pasul Vâlcan. Totodată se vor realiza si parapeții. Am  discutat cu autoritățile din Gorj si au promis că vin cu asfaltarea. Voi discuta cu președintele Consiliului Județean să putem pune la punct toate detaliile pentru manifestările ce vor avea loc în luna august, în Pasul Vâlcan”,  a declarat Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan.  

Drumul Judeţean 664 are o lungime totală de aproximativ 45 de kilometri şi leagă Gorjul de municipiul Vulcan, însă în zona de munte, pe o porţiune de circa 20 de kilometri, este aproape inaccesibil autoturismelor. Și tocmai această problemă ar trebui rezolvată de autoritățile gorjene.

Citeste continuarea pe informatiavj.ro

LĂSAȚI UN MESAJ