Drumul dintre Sânmihaiu Român și Săcălaz, proaspăt inaugurat. Investiția depășește 10 milioane de lei-VIDEO

1021

Astăzi a fost inaugurat tronsonul de drum, care face legătura între comunele Sânmihaiu Român și Săcălaz. Porțiunea de drum reabilitată face parte din minicentura orașului. Proiectul este implementat de către Consilul Județean Timiș cu scopul decongestionării traficului.

”Azi am inaugurat o parte din ceea ce îmi doresc, ca în anii viitor să devină o minicentură pe partea de vest a orașului. S-au mai făcut câteva porțiuni în perioada anterioară. Din Sânmihaiu Român îmi doresc să continuăm spre Parța, până în Șag. Totodată, doresc să ieșim de la Săcălaz, la Dudești, astfel încât minicentura să devină o realitate”, spune conducerea administrației județene.

Drumul renovat se întinde pe o lungime de 5,4 kilometri și a costat peste 10 milioane de lei. Investiția a fost susținută prin proiectul PNDL și finanțare venită de la Consiliul Județean. Reabilitarea tronsonului a început în urmă cu aproximativ doi ani și jumătate.

”Ultima investiție pe acest tronson, de 4,5 kilometri a fost în 1996. De atunci nu s-a mai investit pe această parte de drum. Dorim o limitare a tonajului pe această porțiune de drum pentru a nu se distruge într-un timp foarte scurt. Sperăm ca cei de la Cosiliul Județean să ne sprijine și în reabilitarea altor zone”, declară Viorel Mărcuț, primarul comunei Sânmihaiu Român.

Președintele CJT anunță că în comună se vor impune limitatoare de tonaj, până la maximum 12,5 tone, chiar în zilele care urmează.

”Dacă nu impunem aceste limitatoare de tonaj, peste un an de zile, drumul va fi distrus. Drumul nu este proiectat pentru mașinile cu gabarit mare, pentru traficul greu. Nu este normal ca traficul greu să treacă prin mijlocul comunei”, adaugă președinbtele CJT.

Pentru a face legătura cu Calea Șagului, conducerea Consiliului Județean trebuie să preia drumurile care fac parte din minicentura orașului. Lucrările demarate efectiv vor începe din anul 2017, după procedurile necesare, spune Sorin Grindeanu.

LĂSAȚI UN MESAJ