Drumul Crucii la Timişoara

821

Un grup de artişti amatori din mai multe oraşe ale ţării printre care Braşov, Cluj, Baia mare, Oradea , Timişoara, Bucureşti s-au gândit să coboare puţin în Biblie, să vadă cu ochii lor cum a pătimit Iisus Hristos, înainte de răstignirea pe cruce.
„ Este vorba de Patimile lui Iisus Hristos, în săptămâna mare. Suntem o echipă din mai multe oraşe din ţară sub coordonarea lui Dan Neş, şi care ne-am gândit să facem şi un film live cu Patimile lui Iisus Hristos, adică Judecata lui Iisus în faţa lui Pilat, Drumul Crucii, Via Dolorosa, Suferinţele lui, chinurile lui, răstignirea lui, şi scena crucificării.” A spus Doniel Cociuba, unul dintre organizatori
La acţiune au participat peste 70 de voluntari, care pun în scenă, Săptămâna Mare, pentru ca oamenii să-şi aducă aminte ceea ce se sărbătoreşte cu adevărat.
„ Prin ceea ce facem vrem să aducem aminte oamenilor că în Săptămâna Mare îl sărbătorim pe Hristos – Moartea şi Învierea lui Iisus Hristos, suferinţele ce le-a avut în locul nostru, faptul că din dragoste pentru noi s-a jertfit pe cruce. Cuvântul lui Dumnezeu spune că noi trebuie să plătim pentru păcatele noastre, dar Dumnezeu din dragoste pentru noi l-a jertfit pe fiul său, ca el să plătească în locul nostru.” , a spus Cociuba.
Toate chinurile la care a fost supus, ar trebuii să ne întoarcă în căinţă către Dumnezeu, Aceasta este a Xiii-a ediţie, au cutreierat anual oraşele ţării şi acum a venit rândul şi Timişoarei. Acţiunea se desfoşoară în Săptămâna Mare de lunea până sâmbăta, între 5-7 oraşe pe săptămână.
Drumul Crucii parcurs este între un kilometru şi un kilometru jumate, parcurs cu opriri şi cu scene din pătimirile lui Iisus, unde participa mama lui, Maria Magdalena, soldaţii, cu bătăile până la locul răstignirii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ