Drum renovat, în valoare de 1 milion de euro, într-o localitate din Timiș-VIDEO

638

Porțiunea de drum renovată, din localitatea Nițchidorf, se întinde pe 7 kilometri. Valoarea proiectului de reabilitare s-a ridicat la 1 milion de euro și a fost finanțat de către Ministerul Dezvoltării. În total au fost asfaltate 8 străzi ale comunei, dintre care 6 șosele principale și două secundare.

”Investiția făcută este foarte importantă pentru comuna noastră. Proiectul a luat naștere cu ajutorul echipei din primăriei și a finanțării de la guvern. Proiectul include două straturi de asfalt pe cele 6 porțiuni principale și un strat de asfalt pe cele două secundare. Din punctul meu de vedere, ca cetățean al acestei coumne, înainte de reabilitare, drumurile arătau groaznic. Asta din cauza faptului că la Nițchidorf pânza freatică este foarte ridicată. De multe ori din toamnă și până în primăvară, șoferii cu autovehicule mici nu au putut să intre pe străzi”, declară primarul comunei, Dănuț Drăghici.

În momentul actual nu doar comuna Nițchidorf are necesități majore, ci și localitatea Duboz are nevoie de drumuri curate și asfaltate. Totodată comuna trebuie să rezolve și problema canalizării. În privința acesta, primarul comunei a depus un proiect pentru înființarea canalizării în comună, însă nu a fost aprobat. Motivul respringerii proiectului a fost lipsa fondurilor necesare. La Nițchidorf, rețeaua de apă se află în localitatea aparținătoare comunei, Blajova. Proiectul canalizării cu o stație de eupurare devine primordial.

”Ca și primărie, din punct de vedere financiar, nu putem să susținem proiectul, dar poate să meargă pe programul PNDL”, adaugă edilul comunei.

”Toate aceste proiecte, care au făcut parte din programul național de dezvoltare locală, PNDL, au avut un impact deosebit în dezvoltarea comunelor. A fost un program național extrem de important. Din păcate, anul acesta a existat o stagnare în acest program național. Această stagnare nu are nici o explicație. Sunt foarte multe comune care au făcut lucrări, dar care nu sunt decontate de guvernul României. În acest program, județul Timiș a fost un județ fruntaș, chiar pe primul loc în țară, la sfârșitul anului trecut. Pentru binele comunităților mici din țară, să sperăm că acest program va fi reluat. În acest proiect vorbim despre apă, canalizare, străzi, și tot ce înseamnă infrastructură. Este imperios necesar ca acest proiect să continuie, începând cu anul 2017”, declară conducerea Consiliului Județean Timiș.

Programul național de finanțare, PNDL, va fi stabilit în viitor de către regiune, și nu de guvern. Astfel că în Timiș, vor hotărî cei de la ADR, proiectele care vor lua amploare. Astfel comunele și localitățile nu vor mai fi nevoite să meargă la Ministerul Dezvoltării.

”Pentru aceste proiecte vorbim despre sume extrem de mari. Sumele de la bugetul național vor veni în mod direct prin decizia noastră, în consiliul de dezvoltare regional. Este normal ca un președinte de consiliu județean să știe mai bine prioritățile comunelor, decât ceea ce știu cei de la București. Aceste lucruri se vor schimba începând cu anul 2017”, adaugă președintele Consiliului Județean Timiș, Sorin Grindeanu.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ